Lisenssin lainaaminen SPSS-ohjelmassa

SPSS Commuter Utily -sovelluksella voi lainata lisenssin SPSS-ohjelmaan kun ohjelmaa käytetään koneessa ilman verkkoyhteyttä tai yliopiston ulkopuolella ilman VPN-yhteyttä. Ohje koskee vain keskitetyn hallinnan koneita.

Keskitetysti asennetuille koneille asentuvaan SPSS-ohjelmaan määritetään verkkolisenssi eli ohjelmaa käytettäessä koneen on nähtävä lisenssipalvein. Lisenssipalvelin näkyy yliopiston verkoissa (sisäverkko, yliopiston eduroam ja VPN-yhteydet). Windows-puolella SPSS-ohjelma on jo pidempään lisenssoitu verkkolisenssillä ja Mac-puolella verkkolisenssointi otettiin käyttöön SPSS 27 –ohjelmassa.

SPSS Commuter Utility ei valitettavasti toimi Linuxissa. Jos haluat lisenssin käyttöön, olethan yhteydessä Helpdeskiin

Tabs

Tarkka ohje

Lisenssin lainaaminen

Lisenssin lainaamiseen tarvitset yhteyden lisenssipalvelimelle, joten työaseman on oltava sisäverkossa, yliopiston eduroamissa tai VPN-yhteydellä kiinni yliopiston verkossa.

Käynnistä SPSS Commuter Utility (Asentuu SPSS-ohjelmiston mukana).

Windows

Mac

Macissa numerosarjojen perässä on merkitty ohjelman versionumero eli esimerkiksi 1200 (1200) 27.0 on SPSS 27:n lisenssi.

Valitse oikea lisenssi klikkaamalla lisenssiriviä:

• 1200 (1200) tarkoittaa IBM SPSS Statistics –ohjelmaa
  • 9005 (9500) Amos 7 English –ohjelmaa

Muokkaa Duration (Days) (1) -kohtaan montako päivää haluat lainata lisenssin. Aikaväli on 1-30 päivää.
Paina Check Out (2). Lisenssi on nyt lainattu.
Paina lopuksi Exit (3).

Seuraavalla kerralla käynnistäessäsi SPSS-ohjelman, ohjelma kertoo kuinka monta päivää lisenssi on vielä voimassa.

Lisenssin palauttaminen

Palautathan lisenssin jos et sitä käytä. Joku muu voi tarvita lisenssiä. Palauttaminen toimii avaamalla SPSS Commuter Utilityn ja painamalla Check In –painiketta (4).