Ohjelmistoportaali: Lisäohjelmien asentaminen

Tämä ohje koskee yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevia Windows-koneita.

Etsitkö kotikoneelle asennettavia ohjelmia? Ne löytyvät Ohjelmistojakelusta (ohjeet)

Ohjelmistoportaali on Helsingin yliopiston verkkopalvelu, jonka avulla keskitetyssä ylläpidossa oleviin työasemiin voidaan käyttäjän pyynnöstä asentaa ohjelmia, jotka eivät kuulu vakioasennukseen. Ohjelmistoportaalissa on valmiina useita yleisesti käytettyjä ohjelmia, jotka saat koneellesi lähes välittömästi.

Huomautus yliopistoverkon ulkopuolisesta käytöstä:
Ohjelmistoportaali saattaa toimia myös VPN-yhteyden yli, mutta osa ohjelma-asennuksista vaatii, että kone on kiinni yliopiston sisäverkossa.

Asennus voi estyä sisäverkossakin mm. seuraavista syistä:

• kone odottaa uudelleenkäynnistystä esim. päivitysten takia
  • joku auki oleva ohjelma estää asennuksen
  • joku toinen asennus on käynnissä

Normaalisti edellä mainituissa tapauksissa asennus menee jonoon ja käynnistyy myöhemmin. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Helpdeskiin.

Tabs

Pikaohje

Windows10

• Napsauta ruudun alareunassa olevaa suurennuslasi-kuvaketta.
  • Kirjoita hakuruutuun Software Portal.
  • Avaa ohjelma napsauttamalla Enter.
  • Valitse listalta ohjelma, jonka haluat asentaa.
  • Napsauta Pyydä ohjelmisto.

Windows 7

• Avaa Start > All Programs > HY > Software Portal.
  • Valitse listalta ohjelma, jonka haluat asentaa.
  • Napsauta Pyydä ohjelmisto.

Tarkka ohje

Ohjelman asentaminen, Windows 10

Mikäli haluamaasi ohjelmaa ei löydy Start-valikosta, se pitää ensin asentaa ohjelmistoportaalista (Software Portal) seuraavasti:

• Napsauta ruudun alareunassa olevaa suurennuslasi-kuvaketta.
  • Kirjoita hakuruutuun Software Portal.
  • Avaa ohjelma napsauttamalla Enter.

Jatka näihin ohjeisiin

Ohjelman asentaminen, Windows 7

Mikäli haluamaasi ohjelmaa ei löydy Start-valikosta, se pitää ensin asentaa ohjelmistoportaalista (Software Portal) seuraavasti:

• Napsauta Start-kuvaketta.
  • Valitse All Programs.
  • Etsi kansio HY ja avaa se alivalikoksi napsauttamalla sitä.
  • Napsauta Software Portal –tekstiä.

Ohjelmistoportaalin käynnistäminen

Software Portal avautuu selainikkunaan.

• Kirjaudu palveluun.

Kirjautuminen ohjelmistoportaaliin

Ensimmäisellä kerralla joudut ehkä täyttämään profiilitietosi.

• Avaa Koti-välilehti.

Ohjelmistoportaalin koti-välilehti

• Saat näkyviin listan kaikista ohjelmistoportaalissa olevista ohjelmista napsauttamalla "Näytä kaikki".

Kaikkien valittavissa olevien ohjelmien lista

Isompi kuva >>

• Valitse listalta ohjelma, jonka haluat asentaa. Ohjelma on valittu, kun rivin taustaväri muuttuu. Valintalaatikkoa ei tarvitse rastittaa. Napsauta "Pyydä ohjelmisto"

Asennuspyynnön tekeminen ohjelmistoportaalissa

Isompi kuva >>

• Voit saada sähköpostiisi ilmoituksia asennuspyynnön tilasta. Normaalisti asennus on valmis ja ohjelma käytettävissä lähes välittömästi. Jos kuitenkin haluat ilmoituksia, täytä Sähköpostivalinnat-kentän tiedot. Napsauta OK.

Vahvistus ohjelmistopyynnöstä

• Voit tarkistaa asennuspyynnön tilan ikkunan alareunasta.
    Asennuspyynnön tilanne
  • Kaksoisnapsauttamalla ohjelman nimeä saat näkyviin tarkemmat tiedot.

Asennyspyynnön statusikkuna.

HUOM! Kohta "Pyydä listaamaton ohjelmisto" ei ole käytössä. Ota yhteyttä Helpdeskiin, jos haluat koneellesi ohjelman, jota ei löydy portaalista.

Profiili

Käyttäjäprofiilissa voit määritellä kuinka asennuspyynnöstä lähetetään sähköpostia.

Ohjelmistoportaalin profiilitiedot