SAP: Ponnahdusikkunat eivät avaudu (Mozilla Firefox, Mac)

SAP-järjestelmä käyttää ponnahdusikkunoita. Firefox-selaimessa ponnahdusikkunat on oletusarvoisesti estetty ja näytölle tulee ilmoitus niiden sallimisesta. SAP-järjestelmän käyttöliittymässä kysymys vilahtaa nopeasti näkyvillä, mutta katoaa heti. Käytännössä ongelman huomaa siitä, että laskut ja muistiot eivät auvaudu.

Tabs

Tarkka ohje

Ponnahdusikkunat sallitaan seuraavasti

• Napsauta Firefox-valikosta Preferences
  • Napsauta Content-kuvaketta
  • Napsauta Block popup windows -kohdan (1) oikeassa reunassa olevaa Exceptions -painiketta (2).

• Allowed Sites - Popups  -ikkuna avautuu
  • Kirjoita SAP-palvelimien nimet Address of web site -kenttään yksi kerrallaan ja napsauta kunkin jälkeen Allow-painiketta
  • Lisättävien SAP-palvelimien osoitteet ovat (huomaa https):
    • https://sapwww.it.helsinki.fi
    • https://saqwww.it.helsinki.fi
    • https://sadwww.it.helsinki.fi
    • https://saswww.it.helsinki.fi
    • https://saphr.it.helsinki.fi

• Sulje ikkuna napsauttamalla Close.
  • Sulje Preferences-välilehti suljentapainikkeesta.
  • Tarvittaessa voit sallia ponnahdusikkunoiden avautumisen väliaikaisesti SAP-käytön ajaksi poistamalla rastin Block popup windows -kohdasta ja asettamalla sen uudelleen käytön päätyttyä.