Väritulostus ja paperikoot Smartcard-monitoimilaitteilla

Tulostus on aina maksullista opiskelijoille. Tulostussaldoa voi ostaa Unigrafian verkkokaupasta.

Valinta mustavalko- tai väritulostimen välillä tehdään työasemalla siinä vaiheessa, kun työtä ollaan lähettämässä tulostimelle.

Avaa tiedosto ja käytä ohjelman tulostusvalikkoa työn tulostamiseen. Tulostimen asetukset muutetaan eri ohjelmissa eri tavoin. Ohjeessa on kuvattu tulostaminen yhdestä tietystä ohjelmasta. Muista ohjelmista tulostaminen tapahtuu pääpiirteittäin samoin.

Smartcard-PCL vai Smartcard-PS?
- Windows-koneilla kannattaa valita Smartcard-PCL-ajuri.
- Mac-koneilla vain Smartcard-PS toimii, valitse se.

Huom! Tulostuspalvelimen nimi voi erilainen kuin tämän ohjeen kuvissa. Tärkeintä on valita joku Smartcard-niminen tulostin.

Tabs

Tarkka ohje

Väritulostus Smartcard PS -tulostimelle

• Napsauta Properties -painiketta.

• Valitse Color Mode –kohdan alasvetovalikosta vaihtoehto "Auto [Color/B&W].
  • Napsauta OK.

• Ikkuna sulkeutuu ja palaat takaisin edelliseen tulostusvalikkoon. Tarkista vielä muut valinnat ja napsauta Print-painiketta.
  • Tunnistaudu tulostimelle sirukortillasi ja vapauta työsi.

Väritulostus Smartcard PCL-tulostimelle

• Napsauta Properties-painiketta.

• Ikkunan vasemmalla puolella on arkin symboli. Sen alapuolella on kolme pientä kuvaketta. Napsauta niistä oikeanpuoleisinta, värillisen arkin symbolia.
  • Napsauta OK.

• Ikkuna sulkeutuu ja palaat takaisin edelliseen tulostusvalikkoon. Tarkista vielä muut valinnat ja napsauta Print-painiketta.
  • Tunnistaudu tulostimelle ja vapauta työsi.

Paperikoon valitseminen

Tulostus voi jumiutua, jos yrittät tulostaa laitteelle paperikokoa (esim. letter), jota ei laite ei tue. Ongelma voi ilmetä Canon-tulostimilla Smartcard- ja laitekohtaisessa tulostuksessa. Tällaisessa tapauksessa tulostin vilkuttaa oranssia merkkivaloa. Voit muuttaa paperikokoa monitoimilaitteella laitteen asetuksista. On kuitenkin parempi vaihtaa paperikoko oikeaksi jo tietokoneella ennen kuin lähetät työn tulostimelle. Toimi seuraavasti:

• Avaa Start menusta Devices and Printers.

Aloita - Laitteet ja tulostimet

• Etsi tulostin ja valitse hiiren kakkospainikkeella aukeavasta valikosta Printing preferences.

Tulostimen ominaisuudet

• Avaa Page Setup-välilehti (1).
  • Valitse Profile-kohdasta Scale to Fit A4 (2).

ksi