Väritulostus Smartcard-monitoimilaitteilla

Tarkka ohje

Väritulostus on aina maksullista opiskelijoille. Tulostussaldoa voi ostaa Unigrafian verkkokaupasta.

Kaikki opiskelijoiden käytössä olevat tulostimet eivät ole väritulostimia. Väritulostimia ovat nk. monitoimilaitteet eli tulostimet, joilla voi tulostamisen lisäksi skannata ja ottaa valokopioita. Ne tunnistaa helpoiten siitä, että laitteen päällä on arkinsyöttölaite ja avattavan kannen alta löytyy valotustaso kopiointia varten.

Valinta mustavalko- tai väritulostimen välillä tehdään työasemalla siinä vaiheessa, kun työtä ollaan lähettämässä tulostimelle.

Avaa tiedosto ja käytä ohjelman tulostusvalikkoa työn tulostamiseen. Tulostimen asetukset muutetaan eri ohjelmissa eri tavoin. Ohjeessa on kuvattu tulostaminen yhdestä tietystä ohjelmasta. Muista ohjelmista tulostaminen tapahtuu pääpiirteittäin samoin.

Valitse joko Smartcard PS- tai Smartcard PCL-tulostin. Useimmissa tapauksissa voit käyttää kumpaa tahansa vaihtoehtoa.

Huom! Tulostuspalvelimen nimi voi erilainen kuin tämän ohjeen kuvissa. Tärkeintä on valita joku Smartcard-niminen tulostin.

Väritulostus Smartcard PS -tulostimelle

• Napsauta Properties -painiketta.

• Valitse Color Mode –kohdan alasvetovalikosta vaihtoehto "Auto [Color/B&W].
  • Napsauta OK.

• Ikkuna sulkeutuu ja palaat takaisin edelliseen tulostusvalikkoon. Tarkista vielä muut valinnat ja napsauta Print-painiketta.
  • Tunnistaudu tulostimelle sirukortillasi ja vapauta työsi.

Väritulostus Smartcard PCL-tulostimelle

• Napsauta Properties-painiketta.

• Ikkunan vasemmalla puolella on arkin symboli. Sen alapuolella on kolme pientä kuvaketta. Napsauta niistä oikeanpuoleisinta, värillisen arkin symbolia.
  • Napsauta OK.

• Ikkuna sulkeutuu ja palaat takaisin edelliseen tulostusvalikkoon. Tarkista vielä muut valinnat ja napsauta Print-painiketta.
  • Tunnistaudu tulostimelle ja vapauta työsi.