WPR-tulostimen lisäys - muu kuin Helsingin yliopiston Linux-asennus (Cubbli)

Tabs

Tarkka ohje

Nämä ohjeet pätevät, jos työasemallasi on CUPS.

1) Avaa selaimella http://localhost:631
2) Administration > Printers > Add Printer
3) Kirjaudu tunnuksella, jolla on työaseman tulostimen oikeudet

A: Jos työasemaa käytetään yliopiston tunnuksilla, tee seuraavan ohjeen mukaisesti:

4a) Valitse lisättävän tulostimen protokollaksi "Internet Printing Protocol (ipp)" ja napsauta Continue

5a) Anna tulostimen osoitteeksi ipp://wpr.helsinki.fi/printers/wpr. Tulostustyö lähtee hyväksyttäväksi sillä käyttäjätunnuksella, joka tulostuksen on suorittanut. Tämä vaihtoehto toimii siis vain siinä tapauksessa, että olet kirjautunut työasemalle yliopiston käyttäjätunnuksella. Työaseman salasanalla ei tässä yhteydessä ole merkitystä.

Jatka kohtaan 6.

B: Jos työasemaa käytetään muilla tunnuksilla (esim. oma koneesi), tee seuraavan ohjeen mukaisesti:

4b) Valitse lisättävän tulostimen protokollaksi "LPD/LPR Host or Printer" ja napsauta Continue

5b) Anna tulostimen osoitteeksi lpd://tunnus@wpr.helsinki.fi/wpr, jossa "tunnus" on oma yliopiston käyttäjätunnuksesi. Kaikki tulostustyöt tältä työasemalta lähtevät tälle tunnukselle hyväksyttäväksi. Jos alkuosa lpd:// ei vaikuta toimivan, kokeile vaihtaa tilalle lpr://. Napsauta Continue.

6) Anna tulostimelle nimi ja muut tiedot. Nämä voit valita vapaasti. Napsauta Continue.

7) Valitse tulostusajuriksi esim. Generic > Generic PostScript Printer Foomatic. Napsauta Add Printer.

8) Valitse oletusarkkikooksi A4. Napsauta Set Default Options.

Lisäyksen jälkeen jatka wpr-palvelun ohjeisiin.