WPR-tulostuspalvelun ohje

WPR eli Web Print helpottaa tulostamista yliopiston langattomista verkoista tai internetistä käsin HY:n tulostimiin. Käyttömahdollisuuksia on kaksi - voit joko tulostaa selaimen kautta valmiita PDF-/PS-tiedostoja tai asentaa omalle työasemallesi WPR-tulostimen, jolloin voit tulostaa työsi suoraan muuntamatta niitä ensin PDF- tai PS-muotoihin.

Oletuksena tulostettava työ lähtee tulostimelle kaksipuolisena ja värillisenä. Asetuksia voi kuitenkin vaihtaa sekä dokumentissa (ennen työn lähettämistä) että vielä tulostimella ennen tulostamista.

Tabs

Tarkka ohje

Valmiiden PDF/PS-tiedostojen lähettäminen tulostettavaksi selaimen avulla

Tämä tulostusmahdollisuus toimii sekä internetistä että langattoman verkon kautta. Palvelu on siis käytettävissäsi mistä tahansa. Voit lähettää tulostettavan työn miltä tahansa päätelaitteelta, jossa on selain:

• Kirjaudu WPR-palveluun osoitteessa https://wpr.helsinki.fi.

• Napsauta ruuvimeisselin kuvaa.

• Napsauta Add printer.

• Kirjoita hakukenttään smartcard (1).
  • Napsauta Search printers (2).

• Etsi sopiva tulostin ja napsauta PLUS-merkkiä.

• Valittu tulostin on lisätty listaan (1).
  • Napsauta Browse (2).

• Etsi tiedosto laitteeltasi (1).
  • Napsauta Open (2).

• Valittu tiedosto näkyy Browse-napin vieressä (1).
  • Napsauta Print (2).

• Saat ilmoituksen tulostamisen onnistumisesta.

Tulostaminen työasemalta WPR-tulostimiin ja töiden hyväksyminen selaimen avulla.

Tämä tulostusmahdollisuus toimii yliopiston langattomista verkoista. Tarvitset käyttöön selaimen. Tulostustyö lähtee valitsemallesi tulostimelle, kunhan olet hyväksynyt sen selaimesi avulla osoitteessa https://wpr.helsinki.fi
Voit tulostaa työsi suoraan muuntamatta niitä ensin PDF- tai PS-muotoihin.

Tee näin:

1. Asenna työasemaasi WPR-tulostin (tämä toimenpide on tehtävä vain ensimmäisellä käyttökerralla):
    Verkkotulostin > Printer wasn't listed > Select a shared printer by name: \\wpr.helsinki.fi\wpr
  2. Valitse käyttämäsi tulostusjono (tai useita tulostusjonoja) suosikkitulostusjonojesi listalle (ks.kohta 1 ylempää). Tämä toimenpide on tehtävä vain ensimmäisellä käyttökerralla.
  3. Tulosta työ WPR-tulostusjonoon aivan kuten normaalistikin tulostaisit tulostimeen.
  4. Kirjaudu web-käyttöliittymään (https://wpr.helsinki.fi).
  5. Valitse tulostustyö hyväksyntäjonosta ja valitse tulostin suosikkitulostimien listalta. Käynnistä tulostus.