Etätukipalvelu Bomgar (Internet Explorer)

Helpdesk käyttää Bomgar-etätukiohjelmistoa selvittäessään asiakkaiden tietotekniikkaongelmia ja asentaessaan ohjelmistoja asiakkaan koneelle.

Tabs

Tarkka ohje

Etäyhteyden hyväksyminen

• Mene Bomgar Support Portaliin osoitteeseen https://support.it.helsinki.fi/
  • Syötä tukihenkilöltä saamasi numerokoodi Session Key -kenttään ja valitse Submit

• Hyväksy etäyhteys klikkaamalla Yes

• Syötä nimesi Chat-ikkunaan

• Hyväksy Chat-ikkunan käyttö klikkaamalla Accept

• Hyväksynnän jälkeen selaimen yläreunaan tulee ilmoitus ladattavasta tiedostosta

• Klikkaa ilmoitusta ja valitse Download File...

• Hyväksy tiedoston lataus valitsemalla Run

• Hyväksy ohjelman käynnistyminen valitsemalla Run

• Chat-ikkunaan tulee pyyntö etäyhteyden sallimisesta. Voit kysyä tukihenkilöltä neuvoa oikean valinnan tekemiseen esimerkiksi kirjoittamalla kysymyksesi Chat-ikkunaan.
    • Allow full access to your computer - sallit tukihenkilön saavan täydet oikeudet käyttää konettasi
    • Allow only viewing - sallit tukihenkilön näkevän koneesi sisällön
    • Refuse request - et salli etäyhteyden muodostamista

• Hyväksyttyäsi etäyhteyden, tukihenkilö pääsee käyttämään konettasi, voi asentaa koneelle ohjelmistoja tai selvittää ongelmatilannetta.
  • Lopuksi saat ilmoituksen, kun tukihenkilö on katkaissut etäyhteyden.