Roaming-profiilista paikalliseen vaihtaminen

Liikkuva profiili (roaming-profiili) on käyttäjän mukana kulkeva profiili, joka sisältää mm. ohjelmien asetuksia. Roaming-profiilin avulla omat asetukset ovat käytössä kaikilla yliopiston työasemilla. Profiili tallentuu palvelimelle ja sen kokorajoitus on 300 MB.

Profiiliin ei pidä tallentaa omia tiedostoja, vaan se on tarkoitettu vain ohjelmien asetuksia varten. Omat tiedostot tulee tallentaa kotihakemistoon (Z: -levylle).

Henkilökunnan jäsen, jolla on käytössään henkilökohtainen työkone, voi ottaa liikkuvan profiilin pois käytöstä alla olevilla ohjeilla. Opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta poistaa liikkuvaa profiilia käytöstä.

Katso myös

Pikaohje paikalliseen profiiliin siirtymiseen

Siirtymä on kaksivaiheinen ja toinen vaihe tehdään kampuksella yliopiston lankaverkossa.

Toimi seuraavasti: 

1. Edellisenä päivänä ennen kampuskäyntiä, jolloin aiot vaihtaa paikalliseen profiilin, toimi näin esim. päivän päätteeksi:

  • Selaimessa on tärkeitä kirjanmerkkejä, ota ne talteen erikseen (katso ohje kirjanmerkkien tallentamiseen). Ne häviävät profiilin vaihdoksessa. 
  • Ota myös mahdollisuuksien mukaan muita tarpeellisia ohjelma-asetuksia talteen. Jos et ole varma saatko kaikki nämä tallennettua, voi Helpdesk koittaa etäyhteydellä tehdä varmuuskopiot (ota yhteys Helpdeskiin tätä varten).
  • HUOM: 17.2.2022
    Kirjautuminen Firefox-selaimella ei toimi. Jos saat seuraavan kaltaisen virheilmoituksen, kokeile jotain muuta selainta:

    Mene sivulle https://rontti.helsinki.fi/hyad/tiedostopalvelu/. Napsauta Poista käytöstä roaming-profiili 

  • Kirjaudu ulos koneelta

2. Kampuksella

HUOM! Älä käytä konetta ennen kuin olet yliopiston lankaverkossa

  • Kun kirjaudut sisään, profiilisi aloittaa ns. puhtaalta pöydältä

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös