VMware-asiakasohjelman asennus

Helsingin yliopistolla on käytössä virtuaalinen työasemaympäristö (Virtual Desktop Infrastructure, VDI-ympäristö), jota käytetään VMware-asiakasohjelmalla (VMWare View Client). Virtuaalisessa työasemaympäristössä voidaan käyttää mm. WinOodia.

VMware-asiakasohjelma asennetaan normaalisti keskitetysti sitä tarvitsevien henkilöiden työasemille. Ohjelma löytyy valitsemalla Windowsissa Start > Programs > VMware > VMware Horizon Client. Macilla VMware Horizon Client löytyy Launchpadistä tai Spotlightistä etsimällä.

Jos ohjelmaa ei kuitenkaan löydy omalta työasemalta, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Tabs

Tarkka ohje

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleva työasema

Windows:
Voit asentaa VMware Horizon Clientin Ohjelmistoportaalista.

Mac:
University Menu (ruudun oikea yläreuna) > Managed Software Center > Utility > VMware Horizon Client

Mikäli yllä kerrotut ohjeet eivät toimi, tee pyyntö Helpdeskiin:

• Tarkista käyttämäsi työasemasi nimi
    • Windows: valitse Start > Programs > HY > HY Assistant. Työaseman nimi näkyy kohdassa Host name
      Mac: University Menu > Computer Info... > Computer name
    • tai katsomalla koneen tiedot sivulta http://www.fe.helsinki.fi/konetiedot/
    • Ota yhteyttä Helpdeskiin ja pyydä VMware-ohjelman asennusta työasemallesi.

Helsingin yliopisto, oma työasema

WMware-asiakasohjelman asennukseen tarvitaan työaseman ylläpitäjän (Administrator) tunnukset. Asennuspaketit läytyvät sivulta https://vdi.helsinki.fi/ löytyvän linkin InstallHorizon Client takaa. Jos työasema ei ole Helsingin yliopiston verkossa, tulee työasemalla olla käytettävissä suojattu HY-VPN yhteys Helsingin yliopiston verkkoon.

Kun asiakasohjelma on asennettu, voi sillä ottaa yhteyden VDI-ympäristöön ja käynnistää tarvittavan ohjelman, esim. Oodin.