VPN-ohjelman käyttö Cubblissa

VPN -ohjelmaa käytettäessä liikenne omalta koneelta yliopiston palomuurin sisäpuolella sijaitsevaan VPN-palvelimelle asti on salattua ja VPN-yhteyttä käyttävät koneet saavat yliopiston verkko-osoitteen. Jälkimmäinen mahdollistaa useiden vain yliopiston koneille rajattujen palveluiden käytön.

HY-VPN -asetukset ovat asennettuna valmiiksi yliopiston Cubbleihin.

Koti-Linuxeille löydät ohjeet (vain englanniksi) Cubbli-kehittäjien wikistä.    

  VPN-asetukset löytyvät verkkoasetukset -valikosta automaattisesti. HY-VPN-yhteyksiä on kaksi. Mikäli tarvitset koneelle aina saman IP-osoitteen, niin tulee käyttää aina samaa yhteyttä (joko 1 tai 2). Mikäli IP-osoitteella ei ole väliä, niin kumpi yhteys tahansa kelpaa.

  Katso kuvalliset ohjeet Tarkka ohje -välilehdeltä

  HY-VPN-yhteyden muodostaminen

  Jos haluat ohjata kaiken liikenteen VPN:n kautta, valitse uh-vpn-allroute. Tätä suositellaan, kun käytät epäluotettavia julkisia verkkoja (WiFi-tukipisteitä). Näin pääset myös joihinkin tieteellisiin julkaisuihin, joihin pääsy on oletusarvoisesti sallittu yliopistoverkosta.
  Ohjaa kaikki liikenne yliopiston verkon kautta vain tarvittaessa, sillä yliopiston verkkokapasiteetti on rajallinen.

  uh-vpn-helsinkifi-only ohjaa puolestaan vain HY-liikenteen yliopiston verkon kautta, muu liikenne kulkee vpn-yhteyden ulkopuolella.

  HY-VPN 1 tunnelissa ei ole verkko-osoitteen käännöstä (NAT) ja siinä on käytetty siltaavaa tekniikkaa, tunneloidun VPN-yhteyden sijaan. Käytä tätä vanhempaa VPN-yhteyttä vain, jos sinulla on ongelmia muiden VPN-verkkojen kanssa tai jos NATia ei jostain syystä voida käyttää.

  • Avaa valikko ikkunan oikeasta yläreunasta
  • Siirrä liukukytkin oikealla.
  • Anna salasanasi jos ohjelma pyytää sitä.
  • Vpn-yhteys on nyt aktiivinen.

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös