VPN-ohjelman käyttö Cubblissa

VPN -ohjelmaa käytettäessä liikenne omalta koneelta yliopiston palomuurin sisäpuolella sijaitsevaan VPN-palvelimelle asti on salattua ja VPN-yhteyttä käyttävät koneet saavat yliopiston verkko-osoitteen. Jälkimmäinen mahdollistaa useiden vain yliopiston koneille rajattujen palveluiden käytön.

HY-VPN -asetukset ovat asennettuna valmiiksi yliopiston Cubbleihin.

HY-VPN-yhteyden muodostaminen

VPN-asetukset löytyvät verkkoasetukset -valikosta automaattisesti. HY-VPN-yhteyksiä on kaksi. Mikäli tarvitset koneelle aina saman IP-osoitteen, niin tulee käyttää aina samaa yhteyttä (joko 1 tai 2). Mikäli IP-osoitteella ei ole väliä, niin kumpi yhteys tahansa kelpaa.

Kun avaat verkkoasetukset -valikon, langattomien verkkojen alapuolella on näkyvissä VPN-yhteydet (VPN Connections).

• Napsauta liukukytkin ON-asentoon.
  • Valitse HY VPN 1 tai HY VPN 2.
  • Avautuu salasanankyselyikkuna. Kirjoita salasanasi Password-kenttään.

Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen yhteys muodostuu. Salasana tallentuu ensimmäisellä käyttökerralla käyttäjän avainnippuun (Keyring). Kun avaat seuraavan kerran VPN-yhteyden, niin salasanaa ei enää kysytä, vaan yhteys muodostuu suoraan. Salasanan vaihtumisen jälkeen pitää tunnistautua uudelleen (salasana kysytään).

Voit tarkistaa IP-osoitteen toiminnan esim. IP Chicken -palvelusta. Yliopiston verkon IP-osoitteet alkavat 128.214.xxx.xxx.

Yhteyden katkaiseminen

• VPN yhteys katkaistaan ON/OFF -liukukytkimestä.

Vanhentunut salasana

Voit korjata vanhentuneesta salasanasta aiheutuneet ongelmat seuraavasti:

• Hae hakukentästä "password".
  • Klikkaa Passwords and Keys.
  • Aktivoi VPN password secret ... -valinta ja klikkaa Delete.