WPR - Tulostimen lisäys - muu kuin yliopiston Mac

WPR-tulostuspalvelulla voidaan tulostaa henkilökohtaisesta Macista yliopiston verkkotulostimiin langattomasti. WPR-tulostusta voidaan hyödyntää myös yliopiston Maceissa, jos halutaan tulostaa langattomasti. Yliopiston Macissa WPR-tulostus on valmiina, muihin Maceihin se asennetaan seuraavasti. WPR-tulostus toimii Intel-Maceissa.

WPR-tulostus toimii yliopistolla HUPnet ja Eduroam -verkoissa.

Tabs

Tarkka ohje

WPR-tulostimen asennus

Lataa HY-WPR.zip

Pura zip-paketti kaksoisnapsauttamalla.
Käynnistä HY-WPR napsauttamalla Continue ja anna ylläpitäjän käyttäjätilin tunnus ja salasana.

Wpr-asennus mac alku

Kirjoita yliopiston käyttäjätunnus lyhyessä muodossa.

Asennus vaihe 2

Tulostin on lisätty.

Asennus valmis

WPR-tulostin tulee näkyviin mahdollisten muiden tulostimien joukkoon. Tulostimen tunnistaa nimestä WPR.helsinki.fi

Vaihtoehtoinen tapa WPR-tulostimen asennukseen

Jos skripti ei jostain syystä toimi, tulostimen voi lisätä myös käsin. Silloin voi samalla valita ajurin, jos käyttää WPR-tulostusta vain yhden tulostimen kanssa.

1. Napsauta Järjestelmäasetukset/System Preferences -> Tulostus/Print.
2. Napsauta tarvittaessa vasemman alakulman lukkoa ja kirjaudu ylläpitäjän käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
3. Lisää tulostin napsauttamalla plus-painiketta. Valitse työkalupalkista IP ja täytä seuraavat tiedot.

• Protokolla on Line Printer Daemon - LPD.
• Kirjoita Osoite/Address-kenttään adtunnus@wpr.helsinki.fi eli esim. rkeskiva@wpr.helsinki.fi
• Jono/Queue-kenttään kirjoitetaan wpr

4. Napsauta Lisää/Add.

Tulostaminen WPR:llä lyhyesti

A. Lisää ennen ensimmäistä tulostamiskertaa verkkotulostin suosikkilistalle kirjautumalla https://wpr.helsinki.fi-sivulle.
B. Tulosta dokumentti, valitsemalla tulostimeksi WPR.helsinki.fi

C. Hyväksy tulostustyö https://wpr.helsinki.fi-sivuilta.