Office 365: Tilin lisääminen Mac OS X Mail-ohjelmaan

Outlook on suositeltava sähköpostiohjelma Office 365 -postille. Katso ohjeet täältä.

Tämä ohje on kirjoitettu Mac OS X 10.11.-versiolle (OS X El Capitan), mutta sitä voi myös soveltaa muihin käyttöjärjestelmäversioihin. Lisäksi ohjetta voi myös soveltaa kolmannen osapuolen ohjelmiin, esim. Thunderbirdiin.

Voit lisätä jaetun postilaatikon samalla ohjeella käyttämällä käyttäjätunnuksena käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi/jaettu-postilaatikko
esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi/tike-viestinta

Tabs

Tarkka ohje

Huom! Asennusvaiheessa tuleva virheilmoitus kuuluu asiaan. Tämän jälkeen esiin tulee tarvittava laatikko, johon syötetään Office 365 -käyttäjätunnus.

Tilin lisääminen OS X:n Mail-sovellukseen

• Napsauta System Preferences ( Järjestelmäasetukset) > Internet Accounts (Internet-tilit) ja valitse tilityypiksi Exchange.

Täytä kentät

• Name (Nimi): Etunimi ja sukunimi (nimi näkyy sähköpostiviestin lähettäjänä).
  • Email address (Sähköpostiosoite): helsinki.fi -postiosoitteesi (esim. etunimi.sukunimi@helsinki.fi)
  • Password (Salasana): salasanasi
  • Lopuksi napauta Sign In (Kirjaudu sisään)

• Ohjelma ilmoittaa, ettei tilin asetuksia voi varmistaa. Anna pyydetyt lisätiedot:
  • User name (käyttäjätunnus): tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  • Napauta uudelleen Sign In (kirjaudu sisään)

Huom. Vanhemmissa käyttöjärjestelmäversioissa kysytään lisäksi palvelin-osoitetta: Serveraddress (Palvelimen osoite): outlook.office365.com

• Valitse listalta Office 365:n palvelut, joita haluat käyttää OS X:n sovelluksilla (Sähköposti, Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, Muistutukset)
  • Napauta Done (Valmis) ja käynnistä Mail-ohjelma.

Huom! Kalenterit näkyvät OS X:n Kalenteri-ohjelmassa (Calendar).

Tilin asetusten muuttaminen ja tilin poistaminen

Napsauta System Preferences (Järjestelmäasetukset) > Internet Accounts (Internet-tilit) ja valitse säädettävä / poistettava tili listalta (1).

• Mikäli haluat poistaa tilin, napsauta ikkunan vasemman alareunan - merkkiä (2).
  • Mikäli haluat ottaa jonkun palvelun käyttöön/ poistaa käytöstä, ruksi päälle / pois ikkunan oikeassa reunassa olevasta valikosta. Kuvassa poistettu ruksit kohdista Yhteystiedot (Contacts), Kalenteri (Calendars), Muistutukset (Reminders) ja Muistiinpanot (Notes). Nämä palvelut eivät siis ole käytössä tällä koneella. Vain sähköposti (Mail) on käytössä.

Poistaessa tiliä laite varmistaa vielä, mikäli laite on sidottu iCloudiin, poistetaanko valittu tili kaikilta laitteilta vai vain tältä laitteelta. Mikäli haluat poistaa kaikkialta, valitse Remove From All.