F-secure Client Security ja selauksen suojaus

F-securen päivitykset alkavat yliopiston tietokoneille viikolla  44.

Tämä ohje on keskitetyn hallinnan koneisiin, mutta myös kotikäytössä oleviin asennuksiin voi soveltaa Browsing protection -osiota.

F-securen uudessa päivitysversiossa (13) on edellisistä versioista tuttu ulkoasu. Uutuutena mukaan tulee selauksen suojaus (Browsing protection) -ominaisuus. Kun laajennus on otettu käyttöön selaimessa, suojaus parantaa selauksen turvallisuutta ja turvaa myös verkkopankkitoiminnot. Selauksen suojaus estää myös haitalliset ja epäilyttävät sivustot ja auttaa pitämään tietokoneesi ja henkilötietosi turvassa.

Laajennus on saatavilla tällä hetkellä Internet Exploreriin, Firefoxiin, Chromeen ja Safariin.

Tabs

Tarkka ohje

Asennus

Kun asennuskehote on saapunut koneelle, voit lykätä asennusta maksimissaan viikon, jonka jälkeen asennus tapahtuu pakotetusti.

Uudelleenkäynnistys kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta suojaus pysyy toiminnassa. Tässä vaiheessa vanha versio on jo poistettu eikä uusi ole vielä toiminnassa.

Päänäkymä F-secure

Asennuksen ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen ohjelma on käyttövalmis eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Mikäli haluat lisäturvaa selaimeen, aktivoi selauksen suojaus (Browsing Protection) alla olevilla ohjeilla.

Selauksen suojauksen (Browsing protection) aktivointi

Laita selauksen suojaus päälle seuraavasti:

• Avaa F-secure Premium -ohjelma
  • Napsauta Settings
  • Avaa Internet >> Browsing protection -välilehti
  • Napsauta ruksi ruutuun Turn on Browsing protection

Tämän jälkeen sinun pitää vielä asentaa selaimiin lisäosa.

Selauksen suojaus (Browsing protection) -lisäosa selaimessa

F-securen asennuksen jälkeen selaimet huomaavat, että tarjolla on lisäosa.

Firefox

Ruksi ruutuun Allow this installation ja napsauta Continue.

Chrome

Napsauta Enable extension.

Mikäli selain ei itse ehdota asennusta, toimi näin:

• Napsauta selaimen oikeassa yläreunassa olevaa kolmea pistettä / viivaa.
  • Avautuu valikko, josta valitset More tools > Extensions (Chrome) tai Add-ons (Firefox).
  • Kirjoita etsi-kenttään F-secure ja asenna "Browsing protection by F-secure".

Selainsuoja eli browsing protection

Selauksen suojaus sisältää myös Connection control -lisäosan, joka turvaa pankkiyhteydet. Tämä vaatii erikseen poiskytkemisen pankista poistumisen jälkeen, muuten se saattaa estää muiden sivujen normaalin toiminnan.

Selauksen suojaus toimii seuraavasti:

• Kun haet hakupalvelusta (Google, Bing), tekee F-secure haun löydöistä pika-analyysin ja näyttää turvalliset ja epäilyttävät sivut.
  • Oheisessa kuvassa näet kaksi hakutulosta joista toinen on turvallinen ja toisen turvallisuutta ei pystytty varmistamaan. Huomaathan, että tämä ei automaattisesti tarkoita sitä, että toinen on varmasti turvallinen ja toinen ei, mutta saat tästä suuntaviivoja haun tueksi.
  • Kun avaat pankkipalvelun (esim. Nordea, Danskebank, S-pankki, Lähi-Tapiola) pankkitoimintojen suojaus aktivoituu ja näet seuraavan pop-up -ruudun. Tämän toiminnon ollessa käytössä muut verkkoyhteydet katkaistaan (Outlook, pikaviestimet, muut selaimet) ja vain pankkiyhteys säilyy.
F-secure connection control
  • Kun lopetat pankkiasioinnin, napsauta End, niin suojaus päättyy.

Onko selauksen suojaus käytössä?

Avaa seuraava testisivu selaimessa ja tarkista, että laajennukset on otettu käyttöön: https://unsafe.fstestdomain.com.

Jos et näe tuotteen estosivua, selainlaajennus on otettava käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Tietokoneen virustarkastus