Salaavan muistitikun käyttö

Tämä ohje koskee vain Kingston Data Traveller 5000 USB-muistitikkua.

    Salaavan muistitikun salatun tallennustilan avaaminen 

     

    1. Laita muistitikku kiinni koneeseen. Jos salausohjelmisto ei käynnisty itsestään (autorun), avaa My Computer ja sieltä massamuistiasema DT5000. Muussa tapauksessa jatka suoraan kohtaan 3.
    2. Kaksoisklikkaa DT5000_Launcher:ia avautuvalta levyasemalta.
    3. Syötä aiemmin määrittelemäsi salasana salausohjelmistolle.
    4. Kun salaus on purettu, muistitikun sisältö on käytettävissä. Salatun osion asemanimi on oletusarvoisesti KINGSTON.

    Salaavan muistitikun salatun tallennustilan sulkeminen 

    1. Kun olet lopettanut tietojen tallentamisen muistitikulle, muista sulkea salattu osio. Klikkaa kerran salausohjelmiston kuvaketta ruudun oikeassa alakulmassa ja valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Shut Down DT5000.
    2. Ohjelmisto varmistaa, että todella haluat sulkea muistitikun.
    3. Odota kunnes ohjelmisto ilmoittaa että muistitikun voi irrottaa turvallisesti.

    Salasanan ja asetusten vaihtaminen

    Muistitikun ollessa avattuna klikkaa kerran salausohjelmiston kuvaketta ruudun oikeassa alakulmassa ja valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta DT5000 Settings.

    Asetusvalikosta voit vaihtaa ohjelmiston kielen, muuttaa tikulle tallennettuja julkisia tietoja ja vaihtaa salasanan. Muista tallentaa tekemäsi muutokset klikkaamalla Apply heti muutosten jälkeen ja OK sulkiessasi asetusikkunan.

    Salasanan vaihto

    Vaihtaaksesi salasanan, syötä Password-välilehden kenttään Current Password käytössä oleva salasana ja kenttiin New Password ja Password Confirmation uusi salasanasi.

    Salausohjelmisto vaatii vähintään 6-merkkisen salasanan, jossa on isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Salauksen turvallisuus riippuu pitkälti käytetyn salasanan tai -lauseen monimutkaisuudesta. Suositus on, että salasana olisi vähintään 10-merkkinen, arkaluonteista aineistoa tikulla siirrettäessä vähintään 15-merkkinen.

    Tietokenttien päivittäminen

    Tietokenttiin (Contact Information -välilehti) voi halutessaan syöttää vapaavalintaista tietoa muistitikun haltijasta. Tulee kuitenkin muistaa, että näihin kenttiin tallennettava tieto on kenen tahansa muistitikun käsiinsä saaneen luettavissa.

    Suositeltavaa on laittaa Name –kenttään oman yksikön nimi ja Company –kenttään Helsingin yliopisto. Details –kenttään voi laittaa tarkemman määreen, kuten esimerkiksi oman tutkimusryhmän nimen.

    Missään nimessä lisätietokenttiin ei tule laittaa mitään viitteitä tikulla käytettävästä salasanasta tai muutakaan salassapidettävää.

    Kielen vaihtaminen

    Vaihtaaksesi muistitikun salausohjelmiston kielen, valitse sopiva kieli Language-vällehden alasvetovalikosta ja klikkaa Apply. Ohjelmisto ei valitettavasti sisällä suomen tai ruotsin kieltä.

     

    Anna palautetta

    Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

    Kuinka parantaisit ohjeistusta?
    Takaisin ylös