Thunderbird: Enigmailin asetukset

Tarkka ohje

Ota esille Enigmailin postitilikohtaiset asetukset valikosta Tools > Account settings > OpenPGP security. Tarkista että Enigmail on käytössä kyseisellä postitilillä ja muuta allekirjoitus- ja salausasetukset haluamiksesi:

• Sign non-encrypted messages by default (1) allekirjoittaa kaikki salaamattomat viestit avaimellasi. Asetuksen käyttö on makuasia.
  • Sign encrypted messages by default (2) allekirjoittaa kaikki salatut viestit avaimellasi. Asetus kannattaa pitää päällä.
  • Encrypt messages by default (3) salaa kaikki lähettämäsi viestit. Tätä asetusta ei kannata laittaa päälle jolleivät kaikki, tai lähes kaikki, joille lähetät postia ole GnuPG/PGP-käyttäjiä
  • Use PGP/MIME by default (4) on vaihtoehtoinen tapa esittää salattu viesti tai allekirjoitus postiohjelmalle. Moni postiohjelma ei osaa tätä muotoa kunnolla, joten sitä ei kannata ottaa käyttöön, jollei salattujen viestien välittämisessä ole ongelmia.

Enigmailin asetuksia

Jos avaimeesi liitetty sähköpostiosoite on jokin muu kuin Thunderbirdin postitilisi osoite, ei oikean avaimen valinta osoitteen perusteella onnistu. Klikkaamalla Select key voit erikseen kertoa Enigmailille mitä avainta sen tulee käyttää.

Avaimen valinta Enigmailissa

Viestiä kirjoittaessasi voit nopeasti vaihtaa allekirjoitus- ja salausasetuksia kyseisen viestin osalta kirjoitusikkunan OpenPGP-painikkeen kautta.

Salausasetusten muuttaminen valikosta