VPN-portaali: Suojattu yhteys yliopistolle selaimella

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet. Palveluita voidaan käyttää yliopiston verkon ulkopuolisiltakin koneilta muodostamalla suojattu yhteys kotikoneen ja yliopiston palvelimen välille VPN-portaalissa osoitteessa https://www.vpn.helsinki.fi.

VPN-portaalin avulla voit hakea myös koti- ja ryhmähakemistoissa olevia tiedostoja kotikoneelle työstettäväksi sekä ladata niitä takaisin yliopiston palvelimelle. Lisäksi portaalin kautta voi käyttää muun muassa yliopiston hallinnon tarvitsemaa SAP-ohjelmaa ja tulevaisuudessa myös muitakin suojatun yhteyden vaatimia verkkopalveluita.

Sellaisiin etäkäyttötapauksiin, joihin selainpohjaiset ratkaisut eivät riitä, on tarjolla erillinen omalle koneelle asennettava HY-VPN –ohjelmisto. Henkilökunnan kannettavissa työasemissa valmiiksi asennettuna vastaava Pulse Secure -ohjelma.  Opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävien palveluiden lista on hiukan erilainen.

Käyttääksesi VPN-portaalia www-selaimessasi täytyy olla javascript sallittuna.

Tabs

Tarkka ohje

Kirjautuminen VPN-portaaliin

• Siirry osoitteeseen https://www.vpn.helsinki.fi
  • Kirjaudu portaaliin mikroverkon (AD) käyttöluvallasi
    • Kirjoita käyttäjätunnuksesi Username-kenttään
    • Kirjoita salasanasi Password-kenttään
    • Napsauta Sign In -painiketta

Portaalin etusivu

Portaalin palvelut jakautuvat kahteen ryhmään

• Kirjanmerkeistä (Web Bookmarks) pääsee www-selaimella käytettäviin palveluihin
  • Tiedostojen (Files) avulla voi käsitellä mikroverkon (AD) hakemistojasi

Opiskelijalla ja henkilökunnalla käytettävien palveluiden lista on hiukan erilainen.

• Home-painike ohjaa portaalin etusivulle
  • Help-painike ohjaa näihin ohjeisiin
  • Sign Out -painikkeella kirjaudutaan portaalista pois

Muista aina kirjautua ulos, kun et käytä portaalia!