Kun aloitat työsuhteen

Työsuhteesi alussa on oleellista, että sinulla on käyttäjätunnus ja käyttöoikeudet tarvitsemiisi järjestelmiin. Lupa-asiat hoitaa pääasiassa Yliopistopalvelut. Yhdyshenkilöt ovat pääasiassa lupia, tilauksia ja kiintiöpyyntöjä hyväksyviä henkilöitä, he eivät siis anna tietotekniikkatukea.

Kannattaa myös selvittää, oletko varsinaisessa työsuhteessa vai esimerkiksi vierailevan tutkijan asemassa. Erikoistapauksissa jotkut asiat saattavat toimia eri tavoin kuin normaalissa työsuhteessa, esimerkiksi ohjelmistojakelu.

  Helsingin yliopistossa on käytössä Microsoftin Office 365 -sähköposti- ja kalenterijärjestelmä.

  Kirjaudu Outlook Web Appiin (OWA) osoitteessa www.helsinki.fi/office365

  Työkoneesi tilauksen hoitaa tuleva esihenkilösi (Yliopistopalveluiden kautta). On syytä huolehtia, että kone tilataan riittävän aikaisin. Suositus on noin kuukautta ennen. Työntekijänä sinun ei itse tarvitse huolehtia näistä asioista, vastuu on vastaanottavalla yksikölläsi.

  Tavallisimmat ohjelmat asentuvat koneellesi automaattisesti, mutta

  Huomaathan, ettet automaattisesti saa koneeseesi admin- eli ylläpitäjäoikeutta.
  Voit anoa ylläpito-oikeuksia koneellesi e-lomakkeella.

  Henkilökohtaiselle kotikoneellesi saat ladattua yliopistolle lisensoituja ohjelmia Ohjelmistojakelun kautta.

   

  Muutenkin on hyvä nyrkkisääntö kääntyä aina Helpdeskin ohjeiden, chatin tai puhelin- ja sähköpostipalvelun puoleen, jos työasemassasi on ongelmia.

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös