Yliopiston palvelujen etäkäyttö

Joskus sinulle voi tulla tarve käyttää yliopiston sisäisiä tietokantoja, hakemistoja tai erityisiä verkkopalveluja yliopiston ulkopuolelta (esimerkkeinä vaikkapa  kotihakemistosi tai SAP). Tällöin sinun täytyy muodostaa yhteys yliopiston verkkoon. Yhteyttä varten tarvitaan salattu yhteyskanava, ns. VPN-yhteys. Yliopisto tarjoaa useita vaihtoehtoja yhteyden muodostamiseen.

Helpoin tapa päästä tiettyihin, rajattuihin palveluihin käsiksi on VPN-portaali, selaimella käytettävä sovellus.

Monipuolisempaan käyttöön suositellaan asennettavaksi oikea VPN-asiakasohjelma.
Asennusohjeita eri käyttöjärjestelmille.

VPN-asiakasohjelman käyttäminen mahdollistaa mm. sen, että saat kotihakemistosi näkymään verkkolevynä koneellasi.