Unix-postin mbox-tiedostot Thunderbirdissä

Tarkka ohje

Suositeltu ohjelma Office 365 -palvelun käyttöön on Outlook.

Unix-postit on mahdollista ottaa talteen ja siirtää mbox-tiedostoina joihinkin muihin postiohjelmiin, esimerkiksi Thunderbirdiin. Outlook ei osaa käsitellä mbox-tiedostoja, joten siihen niitä ei voi siirtää.

Voit jatkaa unix-postin lukemista siirtymän jälkeenkin kuten ennen sitä. Vanha postijärjestelmä pysyy toistaiseksi käytössä, joten mitään kiireellistä tarvetta viestien siirtoon ei ole.

Vanhat viestt kannattaa ennen siirtämistä käydä läpi ja ottaa talteen vain tarpeellinen. Ota huomioon yliopiston sähköpostin käsittelysäännöt (Flammassa) ja Helpdesk-portaalin tallennusvälineitä koskevat vinkit.

Voit siirtää tiedostot esimerkikisi WinSCP-ohjelman avulla. WinSCP on asennettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleviin koneisiin.

Tässä esimerkissä oletetaan, että kaikki talteen haluttavat viestit on siirretty Unix-koneella Siirto-nimiseen kansioon.

• Siirrä Siirto-tiedosto omalle koneellesi. Siirretyt tiedostot näkyvät koneellasi ilman tiedostopäätettä .mbox kuten kuvassa tiedosto Testi2. Nimeä tiedosto Siirto > Siirto.mbox.

• Tarkista Thunderbirdion asetuksista, missä kansiossa koneellasi olevat paikalliset tiedostot ovat. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Local Folders > Settings.

• Kohdasta Local directory näet paikallisten tiedostojen sijaintipaikan.

• Kopioi siirretty ja uudelleennimetty mbox-tiedosto (2) samaan kansioon. Otsikkorivillä (1) näkyy edellisessä vaiheessa selvitetty kansion sijainti.

• Kun seuraavan kerran avaat Thunderbirdin, näet viestit Local Folders -kohdassa.