Henkilökohtaiset kotisivut

Tarkka ohje

Yliopistolainen voi julkaista kotisivut yliopiston palvelimelle. Kotisivua varten mikroverkossa on käytössä levytilaa 100 megatavua. Unix-järjestelmässä kotisivu vähentää suoraan kotihakemiston kiintiötä. Kotisivuhakemistoon katseluoikeus kaikilla käyttäjillä ja hakemisto on tarkoitettu vain www-materiaalin julkaisuun.

Kotisivutila yliopiston palvelimella

Kotisivu

Blogi

• Vaihtoehtoisesti voit myös tilata opetusteknologiakeskuksesta blogin, jolla on helppo ylläpitää omaa kotisivua. Lisäohjeita löydät yliopiston blogit-sivuilta.

Kotisivujen tekeminen ja julkaiseminen

Kotisivujen luomiseen voi käyttää erilaisia valmiita verkkosivuja tuottavia ohjelmia (wysiwyg) tai muokata html-koodia millä tahansa tekstieditorilla (esim. Software portalista löytyvä Notepad++). Verkossa on saatavilla valtava määrä erilaisia ja eri tarkoituksiin tarkoitettuja web-julkaisuohjelmia. Näistä voi jokainen itse kokeilla ja valita itselleen sopivan ratkaisun, tietotekniikkakeskus ei anna niiden suhteen suosituksia.

Kotisivujen julkaisemiseen voi käyttää ftp-ohjelmia (esim. yliopiston standardikoneissa oleva Putty) tai verkkolevyä.

Kotihakemisto verkkolevyksi

Kotisivuhakemiston päivittäminen onnistuu yliopiston verkkoon liitetyllä tietokoneella. Kotisivun osoitteena on http://www.mv.helsinki.fi/home/kayttajatunnus/, jossa "kayttajatunnus" korvataan luonnollisesti omalla käyttäjätunnuksella.

Kotisivuhakemistoon pääsee myös VPN-portaalin kautta, ja se soveltuukin hyvin yksittäisten tiedostojen siirtoon, mutta editoinnin kannalta oman kotisivuhakemiston kytkeminen verkkolevyksi on suositeltavaa.

Kotisivut Unix-järjestelmässä (tähän tarvitset Unix-tunnuksen)