Kotisivuhakemisto verkkolevyksi (Mac)

Kotisivuhakemistosi sijaitsee erillisellä verkkolevyllä. Kotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon Pulse Secure -ohjelmistolla.

Tabs

Tarkka ohje

Kotisivuhakemiston kytkeminen tietokoneen verkkolevyksi

• Napsauta tietokoneen työpöytää tai mene Finderiin, jotta saat yläpalkkiin oikeanlaisen valikon.
  • Valitse yläpalkista Siirry (Go) -valikosta Yhdistä palvelimeen (Connect to Server)
  • Kirjoita Yhdistä palvelimeen (Connect to Server) -ikkunan Palvelinosoite (Server address) -kenttään osoitteeksi smb://ad.helsinki.fi/web/t/tunnus,
    jossa t on käyttäjätunnuksesi ensimmäinen kirjain ja tunnus on käyttäjätunnuksesi (esim: smb://ad.helsinki.fi/web/r/rkeskiva)
  • Tallenna osoite myöhempää käyttöä varten klikkaamalla [+]-painiketta.
  • Napsauta Yhdistä (Connect) -painiketta
  • Kirjautumisikkuna avautuu
  • Tarkasta, että Rekisteröitynä käyttäjänä (As registered user) -kohta on valittuna
  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi kenttään Nimi (Name)
  • Kirjoita salasanasi kenttään Salasana (Password)
  • Klikkaa Yhdistä (Connect) -painiketta
  • Kotihakemistosi näkyy tietokoneen verkkolevyjä Finder-sivupalkin kohdassa Jaetut (Shared)

Yhteyden lopettaminen

• Verkkolevy-yhteys puretaan napsauttamalal Finder-sivupalkista .ad.helsinki.fi-verkkolevyn vieressä näkyvää levyn poistopainiketta.