Cubbli: Office 365 -kalenterin käyttäminen Thunderbirdillä

Tarkka ohje

Näillä ohjeilla voit ottaa Office 365 -kalenterin käyttöön Cubblin Thunderbirdissä.

Windowsille suositeltu ohjelma postin ja kalenterin käyttöön on Outlook/ Outlook Web App.

Käyttöä varten Thunderbirdiin pitää asentaa kaksi lisäosaa:

1. Lightning 4.0.3.1
  2. Exchange EWS Provider 3.5.0-beta1

Lightningin voi asentaa suoraan Thunderbirdin add-oneista, Exchange EWS Providerin voi ladata osoitteesta https://github.com/Ericsson/exchangecalendar/releases

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleviin Cubbleihin nämä lisäosat asennetaan keskitetysti.

Kun lisäosat on asennettu, kalenterin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

• Avaa Events and Tasks > Calendar.

• Klikkaa New Calendar.

• Valitse On the Network.

• Valitse Microsoft Exchange 2007/2010/2013.

• Kirjoita Name-kenttään kalenterille kuvaava nimi, esimerkiksi Office 365.
  • Valitse Email-kentästä sähköpostiosoitteesi (office 365 -osoite).
  • Klikkaa Next.

• Täytä kohdat Server URL, Primary email address ja Username kuten kuvassa:
    • Server URL: https://outlook.office365.com/ews/exchange.asmx
    • Primary email address: etu.sukunimi@helsinki.fi
    • Username: tunnus@ad.helsinki.fi
  • Klikkaa Check server and mailbox.
    • Salasanaikkuna avautuu. Anna normaali käyttäjätunnuksen salasana.
      • Muut kentät täyttyvät tämän jälkeen automaattisesti.

• Klikkaa Next.

• Klikkaa Finish.