Mac: Viestien kopioiminen Mappi-postista Office 365 -pilvipostiin

Tämä ohje on kirjoitettu Mac-koneille. Ohjeet Windows koneille ovat täällä >>

Mappi/Webmailin tekninen alasajo tehtiin 5.6.

Mappi-sähköpostin postinkulku päättyi lopullisesti 5.6.2017. Postiin ei siis tämän jälkeen enää saavu eikä sieltä voi lähettää uusia viestejä.

Jos et ole jo siirtynyt Office 365 -postin käyttäjäksi, se on nyt tehtävä viipymättä. Katso ohjeet käyttöönottoon.

Vanhat viestit säilyvät Mappi-postin arkistossa vuoden 2017 loppuun. Jokainen käyttäjä vastaa omien postiensa kopioinnista Mappi/Webmail-postista Office 365 -postiin ennen kuluvan vuoden loppua. Lue ohjeet kopioimiseen.

Lisätiedot: Mappi-postin alasajo.

Vanhoja sähköposteja ei siirretä automaattisesti uuteen järjestelmään. Vanhat viestit voi kuitenkin kopioida itse Mailin tai Outlookin avulla Mappi-postista Outlook 365 -postiin, tekemällä sekä Mappi-, että Office 365-postiasetukset ohjelmaan.

Huomioi, että pilveen saa siirtää vain sellaiset viestit, joiden käsittely on sallittu pilvipalvelussa. Vanhat viestit kannattaa muutenkin tarkistaa ja kopioida vain tarpeellinen.

Tabs

Tarkka ohje

Viestien kopiointi Mail-ohjelmalla

Jos olet käyttänyt Mail-ohjelmaa Mappi-sähköpostin lukemiseen, lisää vielä Office 365 -postitili.

• Napsauta System Preferences (Järjestelmäasetukset) > Internet Accounts (Internet-tilit) ja valitse tilityypiksi Exchange

Täytä kentät

• Name (Nimi): Etuni ja sukunimi (nimi näkyy sähköpostiviestin lähettäjänä).
  • Email address (Sähköpostiosoite): helsinki.fi -postiosoitteesi (esim. etunimi.sukunimi@helsinki.fi)
  • Password (Salasana): salasanasi

osx-asetukset-posti-exchange

• Napauta Continue (Jatka)

Täytä kentät

• Description (Kuvaus): Sähköpostitilin kuvaus (esim. Helsinki.fi tai Office 365)
  • Username (Käyttäjätunnus): tunnus@ad.helsinki.fi
  • Password (Salasana): Salasanasi
  • Server address (Palvelimen osoite): outlook.office365.com

osx-asetukset-posti-exchange

• Napauta Continue (Jatka)
  • Valitse listalta ne Office 365:n palvelut, joita haluat käyttää OS X:n sovelluksilla (Sähköposti, Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, Muistutukset).
  • Napauta Done (Valmis) ja käynnistä Mail-ohjelma.

Voit sen jälkeen alkaa kopioimaan viestejä Mappi-posteista uuteen Office 365 -postiin.

• Mene Mappi-postin kansioon, josta haluat kopioida viestejä ja valitse viestit. Viestit kopioidaan vetämällä ne hiirellä alt-näppäin pohjassa Office 365 -postilaatikkoon.

Mappi-tilin lisääminen

Jos et ole käyttänyt Mappi-postia Mail-ohjelmalla, vaan olet lukenut posteja Webmaililla, Office 365 -postitilin lisäksi pitää luoda myös Mappi-postitili. Voit myös käyttää Outlook-ohjelmaa, katso ohje alempaa.

Mail-ohjelman Asetukset (Preferences) -ikkunassa, jos Mailissa on jo muita postitilejä määritettynä, napauttamalla Tilit (Accounts) -asetuksissa plus-painiketta.

Seuraavat ohjeet vastaavat OS X 10.9 Mavericksin ja 10.10 Yosemiten asetuksia, vanhemmissa versioissa on pieniä eroavaisuuksia.

• Mappi-posti on IMAP-postipalvelimella, postitiliksi valitaan Muu sähköstitili.

• Asetuksiin kirjoitetaan oma nimi, sähköpostiosoite ja yliopiston salasana. Mail ei osaa muodostaa asetuksia automaattisesti, joten sen jälkeen valitaan sähköpostin tyypiksi IMAP (ei Exchange eikä POP), korjataan käyttäjätunnukseksi yliopiston käyttäjätunnus ja kirjoitetaan vastaanottavaksi postipalvelimeksi posti.mappi.helsinki.fi.

• Lähettäväksi postipalvelimeksi kirjoitetaan smtp.helsinki.fi ja siinä käytetään samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa kuin vastaanottavan postipalvelimen kanssa.

Viestien kopiointi Outlook-ohjelmalla

Jos olet käyttänyt Outlook-ohjelmaa Mappi-sähköpostin lukemiseen, lisää vielä Office 365 -postitili Outlookiin.

Huom! Yliopiston ulkopuolisissa verkoissa (ei eduroam) Office 365 - tilin lisäämisvaiheessa tarvitaan VPN-yhteys yliopiston verkkoon. Muodosta VPN-yhteys näillä ohjeilla.

• Käynnistä Outlook, valitse Tools > Accounts ja lisää uusi Exchange -tili (Exchange Account)

• Syötä yliopiston sähköpostiosoitteesi ja käyttäjätunnuksesi kohtaan E-mail address.
  • Poista rasti kohdasta Configure Automatically (Auto Discovery ei toimi keskitetyn ylläpidon Maceissä).
  • Täytä tarkennetut tiedot:
    • Server (Palvelin): outlook.office365.com
    • Käyttäjätunnus muodossa: tunnus@ad.helsinki.fi
    • Napsauta Add Account.

• Outlook on nyt konfiguroitu Office 365 -käyttöön.

• Saat mahdollisesti seuraavanlaisen ilmoituksen kun palvelinyhteyttä avataan. Voit vastata Allow hyväksyäksesi tämän.

Tämän jälkeen voit aloittaa kopioimaan viestejä Mappi-posteista uuteen Office 365 -postiin.

• Mene Mappi-postin kansioon josta haluat kopioida viestejä ja valitse viestit. Viestit kopioidaan vetämällä ne hiirellä alt-näppäin pohjassa Office 365 -postilaatikkoon.