Office 365

Tietotekniikkakeskuksen Office 365 -esittelyvideo

Eikö kirjautuminen pilvipostiin onnistu? Anna tunnus muodossa
tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Lisää ohjeita asetuksista ja kirjautumisesta >>

Tabs

Tarkka ohje

Office 365 -postijärjestelmän käyttöönotto

Uudet yliopistolaiset (henkilökunta ja opiskelijat) saavat automaattisesti Office 365:n sähköpostin, kalenterin ja muut palvelut.

Aloita näistä ohjeista, jos kuulut johonkin muuhun ryhmään.

Office-paketti kotikäyttöön

Office 365:n käyttöön ottaneet opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat saavat maksutta käyttöönsä Office 365 ProPlus -paketin, johon kuuluu mm. Microsoft Office -paketin asennusoikeus myös omille laitteille. Lue lisää

Käyttöohjeita

Tietoturvan ohjeita sähköpostin käsittelyyn (Flamma)

Yliopiston Office 365 -postipalvelussa on kaksi erillistä järjestelmää: paikallinen- ja pilviposti. Kaikki yliopistolaiset käyttävät oletusarvoisesti pilvipostia. Jotkut työtehtävät voivat estää pilvipostin käytön, näissä erikoistapauksissa käyttäjän postit ovat paikallisella palvelimella.

Office 365 -pilvi- ja paikallisasennuksen käyttäjäryhmistä on tehty päätös yliopiston tietohallinnossa. Paikallisilla palvelimilla olevaa sähköpostia käyttävät yksiköt ja perustelut päätökselle on kerrottu Flammassa >>.

Viestien säilytys ja poistaminen

Lisäohjeet paikallisen postin käyttäjille

Helpdeskin ohjeet on kirjoitettu pilvipostin käyttäjille. Suurin osa käyttöön liittyvistä ohjeista kuitenkin pätee molempiin järjestelmiin. Sähköpostiohjelmien ja mobiililaitteiden asetuksissa on kuitenkin eroja järjestelmien välillä.

Kootut ohjeet paikallisen palvelun käyttäjille löytyvät täältä.

Taustaa

Helsingin yliopistossa on siirrytty käyttämään sähköpostina Microsoftin Office 365 -sähköposti- ja kalenterijärjestelmää. Siihen kuuluu myös muita yhteistoiminnallisuutta tukevia ohjelmia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Etunimi.Sukunimi@helsinki.fi-posti ohjautuu uuteen Office 365 -järjestelmään. Posti suositellaan luettavaksi Outlook 2013 -ohjelmalla tai selaimella Outlook Web Appia käyttämällä. Vanhoja posteja ei siirretä muista järjestelmistä. Niitä voi edelleen lukea kuten aiemminkin, esimerkiksi Mappi-postia Webmaililla.