Office 365 -palvelut

Microsoft Office 365 on yliopiston uusi työkalupaketti, joka tuo yliopistolaisille käyttöön kaikille yhteisen kalenterin ja sähköiset toimistotyökalut. Office 365 sisältää lukuisia päivittäisessä työssä tarpeellisia palveluita, kuten sähköpostin, kalenterin, pikaviesti- ja verkkokokous­palvelut sekä tiedon jakamisen ja sosiaalisen median työkaluja.

Tabs

Tarkka ohje

Tietoa palveluista

• Tietoa Office 365 -palvelun käyttöönotosta Flammassa.
  • Usein kysytyt kysymykset julkaistaan Flammassa.
  • Office 365 -käyttöönottoaikataulu Flammassa.

Käytön aloittaminen

Datan käsittely

Seuraaviin MS Office 365 -ohjelmiin sisältyvää käyttäjien dataa käsitellään EU:n alueella:

• sähköposti- ja kalenterijärjestelmä (Office 365 -pilvi)
  • tiedonjakopalvelu (SharePoint Sites) (HUOM! Ei käytössä yliopistolla)

Alla oleviin MS Office 365 -ohjelmiin sisältyvää käyttäjien dataa käsitellään EU:ssa tai EU:n ulkopuolella:

• pikaviestintäohjelma (Skype for Business)
  • tallennuspalvelu (OneDrive for Business)
  • tiedonjako- ja viestintäohjelma (Yammer)
  • Office-toimistotyökalut (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, Lync, InfoPath)

Office 365 -palvelut lyhyesti

Palvelukuvaukset: http://technet.microsoft.com/fi-fi/library/jj819284.aspx

Exchange Online

• Yhtenäinen sähköposti- ja kalenterijärjestelmä koko yliopistolle, 50 Gb tallennustilaa. Office 365 voi lisäksi tallentaa käyttäjän tehtävälistat ja kontaktitiedot.

Skype for Business (ent. Lync)

• Reaaliaikainen pikaviestintäohjelma, joka kertoo myös käyttäjien läsnäolotiedot
  • Kaikki käyttäjät voivat helposti ja nopeasti perustaa verkkokokouksen tarvittaessa, kokouksiin voi osallistua verkon yli omalla laitteella (työasemalla, puhelimella, tabletilla).

OneDrive for Business

• Missä tahansa Office 365 palveluissa tehtyjä dokumentteja/ keskusteluja on helppo jakaa halutuille kohderyhmille: 1 Tb tallennustilaa. Tarjoaa mahdollisuuden dokumenttien yhtäaikaiseen editointiin.

Pro Plus

• Oikeus ladata Office -paketti kotikäyttöön viidelle laitteelle

Sharepoint Sites

• SharePoint tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen tiedon jakamiseen: työryhmätilat, wiki-tyyppiset sivut.

Office Online

• Tarjoaa pilvessä office-toimiston: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, Lync, InfoPath.
  • Pääsy tiedostoihin mistä tahansa millä tahansa laitteella. Tiedostoja voi luoda ja muokata selaimessa, myös yhtä aikaa muiden kanssa.

Yammer

• "Sisäinen Facebook", tarjoaa mahdollisuuden uudenlaiseen tiedonjakamiseen, osallistumiseen, osaamisen löytämiseen, tietämyksen jakamiseen.

Sway

• Swayn verkkopohjaisella piirtoalustalla voi tehdä esityksiä, joihin voi lisätä kuvia, tekstiä, asiakirjoja ja muuta sisältöä.

OneNote Online

• OneNote Onlinen avulla voit käyttää selainta OneDriveen tallennettujen OneNote-muistikirjojen luomiseen, avaamiseen, katseluun, muokkaamiseen, muotoilemiseen ja jakamiseen.

Class Notebook

• Luokan OneNote-muistikirja -sovelluksella opettaja pystyy nopeasti määrittämään henkilökohtaisen työtilan jokaiselle opiskelijalle, sisältökirjaston oppimateriaalin jakamista varten sekä yhteistyötilan oppitunteja ja opiskelutehtäviä varten.

Staff Notebook

• Henkilökunnan OneNote-muistikirjan luontisovelluksen avulla OneNote-muistikirja voidaan määrittää henkilökunnan jäsenille ja käyttää monipuolisen tiedon käsittelyyn ja jakamiseen.

Newsfeed

• Uutissyötteen avulla voit seurata, mitä työtoverisi tekevät työpäivän aikana, ja jakaa ajatuksia ja havaintoja.