iPad ja iPhone: Mappi-posti

Mappi/Webmailin tekninen alasajo tehtiin 5.6.

Mappi-sähköpostin postinkulku päättyi lopullisesti 5.6.2017. Postiin ei siis tämän jälkeen enää saavu eikä sieltä voi lähettää uusia viestejä.

Jos et ole jo siirtynyt Office 365 -postin käyttäjäksi, se on nyt tehtävä viipymättä. Katso ohjeet käyttöönottoon.

Vanhat viestit säilyvät Mappi-postin arkistossa vuoden 2017 loppuun. Jokainen käyttäjä vastaa omien postiensa kopioinnista Mappi/Webmail-postista Office 365 -postiin ennen kuluvan vuoden loppua. Lue ohjeet kopioimiseen.

Lisätiedot: Mappi-postin alasajo.

Tabs

Tarkka ohje

iOS-laitteissa sähköpostia on helpoin käyttää Mail-sähköpostisovelluksella. Sähköpostiasetukset saa nopeasti asetusprofiililla.

Profiili on xml-tiedosto, joka voi sisältää erilaisia asetuksia. iOS:aan voidaan asentaa useita profiileita.

Sähköpostiprofiilin asentaminen

1. Käynnistä Safari iPadista, iPhonesta tai iPod touchista ja lataa helsinkiuniversity-mailprofile.mobileconfig profiilitiedosto.
  2. Napauta Asenna ja vahvistusikkunasta toistamiseen Asenna ja syötä laitteen pääsykoodi jos se on käytössä.
  3. Kirjoita nimesi muodossa Etunimi Sukunimi
  4. Kirjoita sähköpostiosoite muodossa etunimi.sukunimi@helsinki.fi
  5. Kirjoita pääkäyttäjätunnus lyhyessä muodossa (esim. rkeskiva)
  6. Kirjoita käyttäjätunnusta vastaava salasana, se asetetaan valmiiksi myös smtp-palvelimelle
  7. Kirjoita toistamiseen käyttäjätunnus, se asetetaan smtp-palvelimelle.
  8. Napauta Valmis. Nyt profiili on asennettu ja iOS:ssa on nyt sähköpostili valmiina.
  9. Avaa Mail ja varmista, että se lataa sähköpostiviestit.

Asennuksen jälkeen muuta vielä sähköpostitilin asetuksista lähetetyt viestit tallentumaan palvelimelle, jolloin ne ovat nähtävissä muissakin postiohjelmissa kuten webmailissa. Myös luonnokset ja poistetut viestit voidaan asettaa tallentumaan palvelimen postilaatikoihin.

1. Napauta Asetukset (Settings) -> Mail, yhteystiedot, kalenterit (Mail, contacts, calendars) ja valitse "helsinki.fi"-tili.
  2. Napauta sähköpostiosoitetta ja valitse Lisävalinnat (Advanced).
  3. Aseta luonnokset, lähetetyt ja poistetut viestit tallentumaan palvelimelle.
    • Napauta Lähetetyt ja napauta Palvelimella -listasta Sent tai Sent messages. Napauta ikkunan vasemmasta yläkulmasta Lisävalinnat palataksesi takaisin.
    • Napauta seuraavaksi Poistetut. Napauta Palvelimella listasta Deleted messages tai Trash.

Jos listalla ei näy palvelimen vastaavia kansioita, käynnistä Mail ja odota kunnes viestejä on ladattu. Samalla voidaan valita kuinka kauan poistetut viestit säilytetään.

Jos roskakoria ei vieläkään näy, se pitää luoda. Lue ohje alempaa.

Tilitiedoista saa vaihdettua postitilin nimen ja asetettua salasanan vaihdon jälkeen uuden salasanan. Uusi salasana pitää muistaa vaihtaa myös smtp-palvelimelle.

Jos palvelimella ei ole Roskakori/ Poistetut viestit -kansiota, se täytyy luoda WebMailissa.

• Kirjaudu WebMailiin http://www.helsinki.fi/webmail. iPadissa WebMailista latautuu rajoitetumpi mobiiliversio, joten suositellaan tämä muutos tekemään muulla kuin mobiiliselaimella.
• Avaa WebMailin asetukset napsauttamalla Rataspyörää ja valitse Prefecences (Asetukset) > Mail (Posti).
• Napsauta Deleting and Moving Messages (Viestien poistaminen ja siirtäminen)

• Laita ruksi ruutuun ja paina tallenna: Move deleted messages to your Trash mailbox instead of marking them as deleted in the current mailbox?

• Tallentamisen jälkeen avautuu lisäasetuksia, joista pääset valitsemaan mm. roskakorikansion. Mikäli valittuna ei ole Roskakori / Trash, etsi se alasvetovalikosta. Paina vielä kerran Tallenna. Nyt voit sulkea WebMailin.

Nyt voit siirtyä takaisin Mail -ohjelman asetuksiin säätämään roskakorin asetuksia.

Sähköpostiprofiilin poistaminen

Sähköpostiprofiilin poistaminen tapahtuu seuraavasti:

• Avaa Asetukset > Yleiset > Profiilit
  • Profiilit-sivulla voi olla useampia profiileja (esim. eduroam) mutta valitse profiili nimeltä University of Helsinki Mail.
  • Avautuu uusi ikkuna, jossa kerrottu tarkempia tietoja profiilista. Klikkaa Poista profiili.