Office 365 -postin lukeminen Pine-ohjelmalla

Tarkka ohje

Suositeltu ohjelma Office 365 -palvelun käyttöön on Outlook.

Voit lukea Office 365 -postiasi unixista Pine-ohjelmalla. Postin lukeminen vaatii Pinen konfiguraatiotiedoston muokkaamista.

• Avaa Putty ja kirjaudu unix-tunnuksillasi.
  • Avaa .pinerc -tiedosto jollakin editorilla (esim. vim, pico tai nano)
  • Etsi tiedostosta seuraavat rivit ja muokkaa ne omien tietojesi mukaisiksi (ilman rivinvaihtoja):
    • personal-name="Etunimi Sukunimi"
    • user-domain="ad.helsinki.fi"
    • smtp-server=smtp.helsinki.fi
    • inbox-path=/var/spool/mail/käyttäjätunnus
    • incoming-folders=O365-Inbox {outlook.office365.com/ssl/user=käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi}inbox
    • folder-collections=Pine Mail/[] ,
      O365 {outlook.office365.com/ssl/user=käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi}[]
    • default-fcc={outlook.office365.com/ssl/user=jpitkane@ad.helsinki.fi}Sent Items
    • customized-hdrs= From: Etunimi Sukunimi <Etunimi.Sukunimi@helsinki.fi>

• Edellä O365-Inbox, Pine ja O365 ovat itse valittavia nimiä, voi muuttaa ne mieleiseksesi. Kun avaat Pinen, uusi O365-posti on käytössäsi.

Vinkki käyttäjältä:

Ubuntun Alpine-ohjelmalla mainitut asetukset eivät toimi. Nähtävästi ohjelma ei tykkää Inbox-polun edessä olevasta nimestä ja vaatii portin (993) määrittämisen.
Minulla toimii tämä:

inbox-path={outlook.office365.com:993/ssl/user=${USER}@ad.helsinki.fi}Inbox

ja vastaavat muutokset kaikkiin muihin vastaaviin osoitteisiin.