Office 365 -postin lukeminen Thunderbird-ohjelmalla

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka Office 365 -postia voi lukea Thunderbird-ohjelmalla. Ohje on kirjoitettu Thunderbirdin 78.5.0 -versiolle.
Yleisiä ohjeita Thunderbirdin käyttöön löytyy Helpdeskin sähköpostiohjeista.

Suosittelemme sähköpostin lukuohjelmaksi Microsoftin Outlookia. Siihen kuuluvat versiot (ja näitä voi käyttää myös rinnakkain):

Tabs

Tarkka ohje

Kun tilaat Office 365 -laatikon, saat käyttöösi sähköpostin ja kalenterin. Jos haluat käyttää kalenteria, katso erillinen Evolution-ohje.

Asetukset Office 365 -postin käyttöä varten

Avaa Thunderbird. Asennusvelho käynnistyy.

• Nimi on esitäytetty, mutta voit muokata sen mieleiseksesi. Täytä muut kentät kuten kuvassa:
  • Anna sähköpostiosoitteesi muodossa etunimi.sukunimi@helsinki.fi
  • Kirjoita salasanasi
  • Kohta Remember password on oletuksena valittu.
  • Napsauta Continue.

Jatko riippuu siitä, oletko kirjautuneena yliopiston verkossa vai et.

• Yliopiston verkossa osa tiedoista on esitäytetty (1). Yliopiston verkon ulkopuolella joudut itse täyttämään kaikki tiedot.
  • Napsauta Configure manually (2).
  • Tarkista, että asetukset ovat kuten kuvassa (1).
  • INCOMING:
    • Protocol = IMAP
    • Server = outlook.office365.com
    • Port = 993
    • SSL = SSL/TLS
    • Authentication = Normal password
    • Username = oma käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi
  • OUTGOING
    • Protocol = SMTP
    • Server = smtp.helsinki.fi
    • Port = 587
    • SSL = STARTTLS
    • Authentication = Normal password
    • Username = oma käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi
  • Klikkaa Done (2).
  • Jos haluat käyttää Thunderbirdiä oletusohjelmana sähköpostin lukemiseen, poista rasti kohdasta Always perform this check when starting Thunderbird ja napsauta Set as Default.
  • Asennus on valmis. Thunderbird käynnistyy. Jos sinulla on paljon viestejä, käynnistyminen voi kestää jonkin aikaa. Alareunassa näet edistymisen.
  • Thunderbird on valmis käytettäväksi.