Outlook: Roskapostista ja kalastelusta ilmoittaminen

Tämän ohjeen avulla voit lähettää Microsoftille ilmoituksen roskapostista, kalasteluviesteistä tai aiheettomasti roskapostiksi tulkitusta postista.

Ohje on kirjoitettu Outlook 2016-versiolla sekä Windows-koneella.  Ohjetta voi soveltaa muihin versioihin ja käyttöjärjestelmiin

Ohje OWA:aa (Outlook Web App -selainpostia) käyttäville on täällä >>

Helpdeskiin on tullut viime aikoina ilmoituksia, että esimerkiksi Majordomo-listojen kautta lähetetyt viestit ovat joillain käyttäjillä menneet aiheettomasti roskapostiksi.

Voit välttää tämän lisäämällä OWA:ssa Safe Recipients (Turvalliset lähettäjät ja vastaanottajat)  -listaan haluamasi listaosoitteet, jolloin niiden kautta viestit tulevat varmasti Inboxiin.

Roskapostista ilmoittaminen

1. Napsauta Saapuneet-kansiossa haluamaasi viestiä hiiren kakkospainikkeella.
    2. Napsauta Ilmoita roskapostiksi.

Jos epäilet, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin

Vaihda salasanasi välittömästi ja ota yhteyttä Helpdeskiin.

Roskapostista ja kalasteluviesteistä ilmoittaminen

• Valitse viesti aktiiviseksi (1).
    • Valitse yläpalkin valikosta (2) Report as Junk tai Report as Phishing (3).
    Jos valikko ei näy, saat sen näkyviin klikkaamalla oikeaa yläkulman Näyttöasetukset-kuvaketta ja valitsemalla Show Tabs and Commands (Näytä välilehdet ja komennot).

Vaihtoehtoisesti voit klikata viestiä hiiren kakkospainikkeella ja valita Report as Junk tai Report as Phishing.

Ohjelman asetuksista riippuen OWA saattaa vielä kysyä vahvistuksen raportin lähettämiselle. Jos et halua ilmoituksia, laita rasti kohtaan Don't show this message again (Älä näytä tätä viestiä uudelleen).

Aiheettomasti roskapostiksi merkitystä viestistä ilmoittaminen

• Valitse väärin roskapostiksi tulkittu viesti aktiiviseksi (1).
    • Valitse yläpalkin valikosta (2) Not junk.
    • Viesti siirtyy Inbox (Saapuneet) -kansioosi ja lähettäjä merkitään turvallisten lähettäjien listaan.

Vaihtoehtoisesti voit klikata viestiä hiiren kakkospainikkeella ja valita Not Junk

Jos epäilet, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin

Vaihda salasanasi välittömästi ja ota yhteyttä Helpdeskiin. Katso ohje: Salasanan vaihtaminen