Postinohjaus

Tarkka ohje

Jos sinulla on useita eri postilaatikoita (Unix, Office 365), kannattaa niiden posti keskittää yhteen paikkaan. On oleellista ymmärtää ero postinimen ja laitteistonimen välillä. Postinimi on etunimi.sukunimi@helsinki.fi ja laitteistonimi on esim. tunnus@cc.helsinki.fi (unix-järjestelmän laitteistonimi).

Ks. Postilaitteiston valinta

Postin ohjaaminen yliopiston järjestelmän sisällä

Jos olet jo siirtynyt Office 365:n käyttäjäksi, et voi ohjata postia muihin laitteistoihin.

Jos ulkopuolelta (tai sisäpuolelta) lähetetty posti on lähetetty laitteistonimellä (esim. tunnus@savotta.pc.helsinki.fi), postinohjaus ei päde, vaan se ohitetaan. Jos postinohjaus halutaan saada koskemaan myös laitteistonimeä, tulee ko. järjestelmään aktivoida ohjaus erikseen.

Postin ohjaaminen yliopiston järjestelmän ulkopuolelle

Huomaa, että työtehtäviin liittyvän eli ns. virkasähköpostin ohjaaminen ulkopuoliseen osoitteeseen on yliopiston sähköpostin käsittelysääntöjen perusteella kielletty.

Ohjaus unix-järjestelmässä

Jos olet ohjannut postinimellä (etunimi.sukunimi@helsinki.fi) tulevan postin unix-järjestelmän postilaatikkoon, voit ohjata postin yliopiston ulkopuoliseen osoitteeseen seuraavasti:

• Anna komento postinohjaus
  • Kirjoita laitteiston nimi, johon postisi haluat ohjata
  • Kirjoita vaihtoehto muu ja anna sähköpostiosoite
  • Jos haluat purkaa postinohjauksen unix-järjestelmässä, anna komento unixit