Sähköpostien arkistointi Thunderbirdissä (Windows)

Tarkka ohje
  • Avaa Thunderbird.
  • Napsauta oikealla painikkeella halumaasi sähköpostikansiota. Jos haluat valita kaiken yliopiston sähköpostisi, napsauta oikealla painikkeella Inbox-kansiota.
  • Valitse Ominaisuudet (Properties) ja sitten Synkronointi (Synchronization) -välilehti.

• Laita valintamerkkiSelect this folder for offline use -kohtaan ja napsauta Download Now.

Nyt sähköpostisi on arkistoitu koneellesi ja voit lukea niitä ilman internet-yhteyttä.

Arkistoidun sähköpostin siirtäminen toiseen tietokoneeseen

Jos sinulla on voimassa oleva HY:n käyttäjätunnus, suositeltavin tapa saada sähköpostisi toiselle konelle on asettaa Thunderbird lukemaan Office 365 -postia.

Jos käyttäjätunnuksesi on vanhentunut, toimi ensin yllä olevan ohjeen mukaan ja sitten seuraavasti:

• Ensiksi sinun tulee paikantaa kansio, johon sähköpostisi on tallennettu.
  • Avaa Työkalut (Tools) > Tiliasetukset (Account Settings) > Paikalliset kansiot (Local Folders).

• Sähköpostisi sisältävän hakemiston osoite lukee Paikallinen hakemisto (Local directory) -kentässä.

Kopioi kyseisen hakemiston sisältö esim. muistitikulle.
  • Paikanna sitten kohdekoneen (johon siis olet jo asentanut Thunderbirdin) paikallinen kansio samalla tavalla kuin yllä.
  • Kopioi materiaali tähän kansioon ja käynnistä Thunderbird.