Thunderbird: Yliopiston osoitekirja LDAP (Windows)

LDAP on tässä tapauksessa käyttäjähakemisto. Helsingin yliopisto ylläpitää omaa päälistaansa, ja voit hakea sieltä tietoa (nimiä ja sähköpostiosoitteita) Thunderbirdiin

Tabs

Tarkka ohje

Ota LDAP käyttöön näin:

• Valitse Menu > Options > Account Settings

• Valitse haluamasi postitilin asetuksista kohta Composition & Addressing
  • Addressing kohdassa valitse Use a different LDAP server ja paina Edit Directories... -nappia

• Valitse Add
  • Kirjoita General -välilehdellä

• Name -kenttään ldap.helsinki.fi
  • Hostname -kenttään ldap.helsinki.fi
  • Base DN -kenttään o=hy
  • Paina OK
  • Sulje LDAP Directory Servers-ikuna painamalla OK
  • Valitse Use a different LDAP server-alasvetolistasta ldap.helsinki.fi
  • Sulje asetusikkuna painamalla OK

Osoitteiden haku

Postiohjelmassa avaa osoitekirja valitsemalla Menu > Tools > Address Book. Osoitteita voi hakea kahdella tapaa:

• Kirjoita oikeassa ylänurkassa olevaan hakukenttään haettu nimi tai sähköpostiosoite
  • Hakutulokset ilmestyvät ikkunan keskiosaan, alaosassa näkyvät valityn henkilön tarkemmat tiedot

• Voit lisätä LDAP-hakemistosta haetun osoitekortin raahamalla sen Personal Address Book -kansion päälle
  • Löydetyn henkilön voi lisätä suoraan viestin vastaanottajaksi aktivoimalla rivin painamalla ensin sitä kerran hiiren vasemmalla näppäimellä ja sitten työkalurivistä Write -kuvaketta, jolloin viestin kirjoitusikkuna avautuu

Tarkempia hakuehtoja voi määritellä seuraavasti:

• Aloita etsintä valitsemalla Edit > Search Addresses...
  • Valitse Search in -alasvetovalikosta ldap.helsinki.fi
  • Kirjoita allaoleviin hakukenttiin haluamasi hakuehdot

• Hakutulokset ilmestyvät ikkunan alaosaan
    • Voit lisätä henkilön osoitekirjaan aktivoimalla kyseisen rivin hakutuloksista ja painamalla Add to Addresss Book, jolloin henkilön tietokenttä avautuu. Voit lisätä tai poistaa tietoja. Paina lopuksi OK
    • Löydetyn henkilön voi lisätä suoraan viestinvastaanottajaksi aktivoimalla rivin painamalla sitä kerran hiiren vasemmalla näppäimellä ja valitsemalla Write, jolloin viestin kirjoitusikkuna avautuu.