Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskuksen ylläpitämät videoneuvottelutilat

Avoinna kaikille yliopistolaisille:

• Kumpula Exactum A114, Gustaf Hällströmin katu 2b
  • Viikki Infokeskus Korona 139, Viikinkaari 11 (varaus Optimesta, maksullinen tila)
  • Keskusta Aleksandria K132, Fabianinkatu 28

Käyttäjä varaa itse videoneuvottelutilan O365-kalenterista.
Katso tilojen tarkat yhteystiedot ja varaustilanne ja varaa tila itse Flammasta.

Ennen videoneuvottelua

Käyttäjän vastuulla on sopia yhteydenottotavasta etäpisteen kanssa sekä järjestää tarvittaessa videoneuvotteluyhteyden testiaika hyvissä ajoin ennen varsinaista neuvottelua.

Jos videoneuvottelu halutaan ajastaa automaattisesti, etäpisteen videoneuvottelulaitteen yhteystiedot tulee toimittaa videoviestintäpalvelulle (atk-videoneuvottelu[at]helsinki.fi) viimeistään 3 arkipäivää ennen neuvottelua.

AV-lähitukea tarjolla
Yliopisto käynnistää yhdessä Unigrafian kanssa AV-lähituki kokeilun, jonka tarkoituksena on testata ja kehittää uutta palvelumallia ja selvittää millaisia tukitarpeita yliopistolaiset arjessaan kohtaavat.

Pyydä tukea
Soita 02941 24240 tai lähetä sähköpostia av-tuki@helsinki.fi (arkipäivisin klo 8-16)
Pieniin pulmiin saat apua puhelimitse, isommat tilanteet hoidetaan paikan päällä ja kasvotusten.

Lue lisää Flamman uutisesta

Tabs

Pikaohje

Videoneuvottelutilan käyttö

Tietotekniikkakeskuksen videoneuvottelutilaan pääsee rakennuksen vahtimestarin avulla. Videoneuvottelutilan pöytiä ja laitteita ei tule uudelleenjärjestää.

Jos videoneuvotteluyhteys on ajastettu automaattiseksi tai jos etäpiste muodostaa yhteydet, käyttäjän ei tarvitse neuvottelun alkaessa tehdä muuta kuin suunnata kaukosäätimen avulla videoneuvottelulaitteen kamera sekä avata mikrofonit videoneuvottelutilan seinällä olevan ohjeen mukaan. HUOM: Videoneuvottelulaitteen mikrofonit ovat oletuksena aina mykistettynä kokouksen alkaessa.

Videoneuvottelutilassa on käytössä PC-tietokone, jolla voi esittää kokouksen oheismateriaalia joko paikallisesti tai etäpisteelle videoneuvottelun välityksellä. Tiloissa on myös HDMI-kaapeli oman tietokoneen käyttöä varten.

Kun kokous loppuu, käyttäjä huolehtii, että tila jää siihen kuntoon, kuin se oli kokouksen alkaessa. Laitteita ei tarvitse erikseen sulkea.

Kaukosäätimen käyttöohje

Uudenmallinen kaukosäädin

(Ohje suurempana, 2 sivua)

Vanhanmallinen kaukosäädin

Kaukosäädin

(Täysikokoinen kuva)