WWW-pohjainen päivitysjärjestelmä

WWW-pohjaista päivitysjärjestelmää voi käyttää selaimella, joka hallitsee suojatut yhteydet (https) ja jossa on evästeiden (cookie) tuki. Nämä löytyvät yleensä kaikista vähänkin uudemmista selainversioista.

Tabs

Tarkka ohje

Sisäänkirjautuminen

Järjestelmä löytyy www-osoitteesta https://www.helsinki.fi/perl-bin/update.

• Kirjoita kenttään Login verkkotunnuksesi
  • Kirjoita kenttään Password verkkotunnukseen liittyvä salasanasi
  • Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen avautuu Select key -ikkuna, jossa on valikko käytettävissä olevista päivitysavaimista. Valitse haluamasi avain.
    www

Tietojen päivittäminen

Avaimen valinnan jälkeen avautuu hakemistonäkymä WWW-lomakkeena.
www

• Tiedoston päivittäminen palvelimen levylle
    • Valitaan Browse-painikkeella haluttu tiedosto oman koneen levyltä ja lähetetään se palvelimelle painamalla Upload-painiketta. Valikosta on valittavana kolme erilaista siirtotapaa:
      • Normal siirtää tiedoston sellaisenaan
      • Rename nimeää .htm-päätteisen tiedoston .html-pääteiseksi sekä muuttaa tiedoston nimen pienille kirjaimille. Esim. INDEX.HTM > index.html.
      • Unzip: Omalla koneella voidaan ennen siirtoa pakata useita tiedostoja yhdeksi paketiksi jollain zip-pakkausohjelmalla (esim. ZipCentral, InfoZip, yms.). Tämä siirtotapa purkaa zip-paketin palvelimella erillisiksi tiedostoiksi.
  • Tiedostojen uudelleennimeäminen, poisto ja siirtäminen
    • Valitaan halutut tiedostot rastittamalla tiedoston nimen perässä olevan Mark-sarakkeen rasti
    • Painetaan Rename (uudelleen nimeäminen), Move (siirto toiseen hakemistoon) tai Delete (tiedoston poistaminen) -painiketta tiedostolistauksen alla.
  • Uuden alihakemiston luominen
    • Painetaan Makedir-painiketta ja kirjoitetaan haluttu hakemistonimi
  • Muita toimintoja
    • Help-painike antaa lyhyen käyttöohjeen
    • Change key -painikkeella voidaan siirtyä päivittämään toisen avaimen alaisuudessa olevia hakemistoja
    • Add password protection - painikkeella voidaan asettaa salasanasuojaus tiettyyn hakemistoon.
    • Salasanasuojauksen saa pois tuhoamalla .htaccess ja .htpasswd -tiedostot.
    • Logout-painikkeella poistutaan päivitysjärjestelmästä.