Yksikkösivujen päivitys (Mac)

Yksikkökotisivujen muokkaaminen vaatii, että hakemisto on kytketty tietokoneesi verkkolevyksi.

Jos haluat tehdä tämän kotikoneellasi, muodosta ensin etäyhteys yliopiston verkkoon Pulse Secure- tai Tunnelblick-ohjelmistolla.

Tutustu myös yliopiston yksikkösivujen uudistamisprojektiin Flammassa.

Windows 7 -ohjeet löytyy täältä.

Tabs

Tarkka ohje

Yksikkökotisivuhakemiston kytkeminen verkkolevyksi

Kytke yksikkökotisivuhakemisto tietokoneesi verkkolevyksi seuraavasti:

• Klikkaa tietokoneen työpöytää tai mene Finderiin, jotta saat ylävalikkoon oikeanlaisen näkymän.
  • Valitse ylhäältä Siirry (Go) -valikosta Yhdistä palvelimeen (Connect to Server)
  • Kirjoita Yhdistä palvelimeen (Connect to Server) -ikkunan Palvelinosoite (Server address) -kenttään osoitteeksi smb://pubweb.it.helsinki.fi/w-avain, missä w-avain on w-alkuinen yksikkösivun päivitysavain (esim. w-astro)
  • Lisää osoite myöhempää käyttöä varten klikkaamalla [+]-painiketta
  • Klikkaa Yhdistä (Connect) -painiketta

mac-www

• Kirjautumisikkuna avautuu
  • Tarkasta, että Rekisteröitynä käyttäjänä (As registered user) -kohta on valittuna
  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi kenttään Nimi (Name)
  • Kirjoita salasanasi kenttää Salasana (Password)
  • Klikkaa Yhdistä (Connect) -painiketta

mac-www

• Kotihakemistosi näkyy tietokoneen verkkolevyjä Finder-sivupalkin kohdassa JAETUT (SHARED)

mac-www

Yhteyden purkaminen

• Verkkolevy-yhteys puretaan napsauttamalal Finder-sivupalkista www.helsinki.fi-verkkolevyn vieressä näkyvää levyn poistopainiketta