Yksikkösivujen päivitys (Win 7)

Yksikkösivut sijaitsevat yliopiston www-palvelimella. Voit saada sen näkyviin omalla tietokoneella normaalina verkkolevynä alla kuvatulla tavalla.

Tarvitset päivitysavaimen verkkolevyyn yhdistämiseen ja sivujen päivittämiseen.

Tutustu myös yliopiston yksikkösivujen uudistamisprojektiin Flammassa.

Ohjeet Mac-käyttäjille löytyvät täältä.

Tabs

Tarkka ohje

Yhteyden muodostaminen verkkoasemaan

Avaa Start (Käynnistä) > Computer (Tietokone).
    Napsauta Map network drive (Yhdistä verkkoasemaan).

Uusi ikkuna aukeaa. Valitse valikosta joku vapaa levyaseman kirjain (esim. Y) (1).

Kirjoita kohtaan Folder (Kansio) verkolevyn nimi muodossa \\pubweb.it.helsinki.fi\päivitysavain
    Tässä esimerkissä: \\pubweb.it.helsinki.fi\w-astro (2).

Laita rasti kohtaan Reconnect at logon (Muodosta yhteys uudelleen kirjauduttaessa) (3).

Napsauta Finish (Valmis) (4).

Syötä aukeavaan kirjautumisikkunaan tunnuksesi muodossa atkk\tunnus (esim. atkk\rkeskiva) sekä salasanasi.

Kirjautumisen jälkeen verkkolevy avautuu ja voit aloittaa päivittämään sivuja.

Tämän jälkeen voit laittaa asetukset kuntoon julkaisemiseen käytetyssä ohjelmassa esimerkiksi Dreamweaverissä. Tarkempia ohjeita Dreamweaverin käyttöönottoon.

Yhteyden katkaiseminen verkkoasemaan

Mikäli et päivitä enää yksikkösi kotisivuja, voit katkaista yhteyden verkkoasemaan näillä ohjeilla.

• Etsi nykyinen verkkosivujen levyasema koneeltasi. Avaa Start (Käynnistä) > Computer (Tietokone).

Etsi se verkkolevy, jota käytät verkkosivujesi päivittämiseen.

Tässä esimerkissä: w-astro (\\pubweb.it.helsinki.fi) (Y:)

• Y: on levyaseman kirjain
    • w-astro on päivitysavain
    • \\pubweb.it.helsinki.fi on verkkolevyn polku.

Vie hiiren osoitin verkkolevyn nimen päälle ( 1).

Paina hiiren oikeaa painiketta. Valitse valikosta Disconnect (Katkaise yhteys) (2).