Eduuni

Palvelukoodi
1220
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Lyhyt kuvaus

Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö, jonka avulla sähköinen työskentely onnistuu organisaatiorajoista riippumatta.

Palvelun kuvaus

Eduuni on sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö, jonka avulla on mahdollista työskennellä turvallisesti yli organisaatiorajojen, esimerkiksi toisen korkeakoulun tutkijoiden kanssa. Eduuni koostuu Microsoft SharePoint -työtiloista, joissa käyttäjien itsensä määrittelemät käyttäjäryhmät voivat keskenään työstää ja jakaa dokumentteja ja muuta materiaalia. Eduuniin rekisteröityminen edellyttää oman Eduuni-ID:n luomista. Eduuni-ID:n rekisteröinnissä käytetään omaa työsähköpostiosoitetta, mutta kirjautumistavan voi valita itse. Kirjautuminen onnistuu organisaation omilla tunnuksilla, jos organisaatio on Haka- tai Virtu-luottamusverkoston jäsen. Lisäksi palvelussa voi käyttää Googlen tai Microsoftin tunnuksia. Eduuni-palvelun tuottaa Tieteen tietotekniikan keskus CSC.

Palvelun saa käyttöön

Työtilan saa tilattua käyttöönsä palveluosoitteesta eduuni@helsinki.fi

Vastuut

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus vastaa palvelimen ylläpidosta. Tietotekniikkakeskus vastaa tilattujen työtilojen luomisesta. Käyttäjä vastaa työtiloissa käytetyn materiaalin sisällöstä ja tekijänoikeuksista.

Käyttäjätuki

Tietotekniikkakeskuksen Helpdesk avustaa mikäli käyttäjällä on ongelmia palvelun sisäänkirjautumisen kanssa (Haka / LDAP). Tietotekniikkakeskus tukee työtilan pääkäyttäjiä, jotka vuorostaan tukevat työtilansa muita käyttäjiä.

Lisätiedot

Wiki, yhteistyöskentelyalue

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Kimmo Tykkälä