Wiki

Palvelukoodi
1214
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Lyhyt kuvaus

Verkkopalvelu omien sisältöjen luomiseen ja julkaisemiseen sekä yliopistolaisten, vierailijoiden ja ulkopuolisten organisaatioiden yhteistyöhön.

Palvelun kuvaus

Wikit ovat yksinkertaisia verkkosivustoja omien sisältöjen luomiseen ja julkaisemiseen sekä yliopistolaisten, vierailijoiden ja ulkopuolisten organisaatioiden yhteistyöhön. Wikit voivat olla avoimesti julkaistuja sivustoja tai sisältää avoimesti julkaistuja osia. Wikit tarjoavat välineen yhteisölliseen kirjoittamiseen ja tekstin muokkaamiseen. Wikisivuihin voi liittää myös tiedostoja, kaavioita ja kommentteja. Sisällöt ovat yksittäisillä wikialueilla, joiden käyttöoikeuksia alueen ylläpitäjä voi määrittää haluamallaan tavalla. Esimerkkejä käyttötavoista ovat projektien ja työryhmien omat työtilat sekä kurssien ryhmätyöt. Helsingin yliopiston wikipalvelu perustuu Confluence-ohjelmistoon.

Palvelun saa käyttöön

Palvelu otetaan käyttöön omatoimisesti osoitteessa https://wiki.helsinki.fi

Vastuut

Käyttäjän vastuut on selostettu tukimateriaalissa (https://wiki.helsinki.fi/x/rg4).

Käyttäjätuki

Wiki-tukea tarjoaa Tietotekniikkakeskuksen Helpdesk osoitteessa http://www.helsinki.fi/helpdesk/ ja opetushenkilöstölle Opetusteknologiakeskus ok-wiki@helsinki.fi. Tukimateriaalit: http://wiki.helsinki.fi/display/support/. Helsingin yliopiston wikipalvelu perustuu Confluence-ohjelmistoon.

Lisätiedot

Vaihtoehtoiset palvelut:
- Flamman työryhmät ei-avoimeen kirjautumista vaativaan käyttöön
- Blogit-palvelu esim. henkilökohtaiseen tai tutkimusryhmien tiedotuskäyttöön
- Julkiset verkkosivut esim. yksiköiden ja tutkimusryhmien julkisten sivustojen tekemiseen
- Myös useat Office 365:n toiminnallisuudet tarjoavat vaihtoehtoisia ratkaisuja

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Mikko Hassinen