Identifiering på Canon-multifunktionsskrivare

På Smartcard-skrivare identifierar man sig med ett smartkort (till exempel HRT-resekort, det nya HU-personkortet eller studerandekort). Många andra kort fungerar också. Tveka inte att testa. Om enheten känner igen kortet kan du använda det. Om du vill kan du också beställa ett utskriftskort som är planerat för detta på Unigrafias webbutik.

Utskriftstjänsten erbjuds av Unigrafia Oy. Närmare information om utskrift finns i denna instruktion.

Autentisering

På Smartcard-skrivare identifierar man sig med ett smartkort (till exempel HRT-resekort, det nya HU-personkortet eller studerandekort). Om du vill kan du också beställa ett utskriftskort som är planerat för detta på Unigrafias webbutik.

Första gången du använder det nya kortet måste du registrera det med ditt användarnamn och lösenord för universitetets system.

Se illustrerade instruktioner för inloggning på fliken Detaljerad hjälp.

Innehållsförteckning

Registrering av kort

Första gången du använder det nya kortet måste du registrera det med ditt användarnamn och lösenord för universitetets system.

• För kortet till avläsaren.

Kortens känslighet varierar. Det är till exempel bra att ta ut resekortet ur sitt fodral, om skrivaren annars inte känner igen kortet.

• Tryck på textfältet User Name på skärmen.

• Skriv ditt användarnamn.
    • Godkänn användarnamnet genom att trycka på OK.

• Ange ditt lösenord på samma sätt.

• Kortet har nu kopplats till ditt användarnamn och kan användas.

Bara ett kort åt gången kan vara kopplat till ditt användarnamn. Om du tappar kortet, kan du registrera ett nytt kort. Efter det kan ingen använda det gamla kortet för att skriva ut dina arbeten.