Anslutning av ett grupplagringsutrymme (P-skiva) till en Cubbli-dator

Så här kan du ansluta ett grupplagringsutrymme (en gruppkatalog) till din dator.

Anslutning av ett grupplagringsutrymme

• Klicka på mappikonen.
    • Öppna File > Connect to Server.

Fyll i fälten:

• Server: groupX.ad.helsinki.fi, där X är den första siffran i resultatenhetens nummerkod (Hxxx), t.ex. IT-centret H907 är group9
    • Type: Windows share
    • Share: resultatenhetens nummer. En lista med resultatenheterna finns i Flamma.
    • Folder: den egna gruppkatalogen
    • Domain name: ATKK
    • Username: det egna användarnamnet
    • Password: det egna lösenordet
    • Klicka på Connect.

Exemplet i bilden är IT-centret, H907: group9.ad.helsinki.fi

Skapa ett bokmärke för katalogen

I fönstret som öppnas, under rubriken Network, visas ikonen för den mapp som du har anslutit. Klicka på den med den högra musknappen och välj Add Bookmark. Därefter visas mappen i listan Bookmarks under mappen Home. Vid behov kan du ge mappen ett nytt namn genom att klicka på namnet med den högra musknappen och välja Rename.