Mail-programmets användning (Mac)

Mail är ett lättanvänt e-postprogram som följer med operativsystemet OS X. Innan du kan läsa din e-post ska du ange uppgifter om e-postservrar, ditt användarnamn och övriga uppgifter för programmet.

Att börja använda programmet

När du startar programmet öppnas ett fönster med e-postmapparna till vänster. Du hämtar meddelandena genom att klicka på knappen Hämta meddelanden.

Att läsa och skriva meddelanden

E-postmeddelandena syns i brevlådan Inkommande. Om det finns flera nya meddelanden i mappen, står mappens namn i fetstil och antalet nya meddelanden inom parentes intill. Antalet meddelanden syns även i Dock.

• Peka och klicka på brevlådan Inkommande med musen.
    • En meddelandelista visas nu på skärmen med de nya meddelandena i fetstil.
      • Du får upp meddelandetexten genom att klicka på rubriken med musen.
      • Du kan öppna meddelandet i ett eget fönster genom att dubbelklicka på rubriken i listan.
      • Du skapar ett nytt meddelande genom att klicka på knappen Nytt eller välja Arkiv > Nytt meddelande.
      • Du svarar på ett meddelande genom att aktivera det önskade meddelandet och sedan klicka på knappen Svara eller välja Meddelande > Svar till avsändaren.
      • I fältet Mottagare skriver du mottagarens namn.
      • I fältet Ämne skriver du en rubrik till meddelandet.
      • Du skickar meddelandet genom att klicka på knappen Skicka eller välja Meddelande > Skicka meddelandet.

Att radera meddelanden

Du raderar ett meddelande genom att välja det önskade meddelandet i listan för att aktivera det. Klicka sedan på knappen Radera.

Meddelandet raderas direkt från servern eller hamnar i Papperskorgen, beroende på de valda inställningarna i Mail.

Att avsluta programmet

Du avslutar Mail genom att välja Mail -> Avsluta Mail.