Microsoft 365 i ett nötskal

Universitetets Microsoft 365-posttjänst

Storleken

Postlådans storlek är 50-100 Gt.

I Outlook Web App (OWA) hittar du Settings (Inställningar) > General (Allmänt)> Storage (Lagring).

I Outlook är motsvarande plats Backstage som du hittar på File-sidan (Fil), under Mailbox cleanup (Administrera postlådans storlek).

Skillnader mellan den lokala e-posten och molntjänsten

I samband med ibruktagandet måste man göra inställningar för olika program. I vissa program (t.ex. Outlook) hittar programmet automatiskt uppgifterna på basis av e-postadressen, men ibland måste alla inställningar skrivas för hand.

Om inställningen ber om serverns uppgifter, finns här de inställningar som skiljer sig mellan den lokala e-posten och e-posten i molnet.

Inställningar

• Server (Server): outlook.office365.com
    • Domain: lämna tomt
    • Användarnamn (Username): användarnamn@ad.helsinki.fi