Microsoft 365 FAQ

Varför lönar det sig att börja använda Microsoft 365?

• Du får
    • Office-programmen gratis till alla dina enheter (max 10 st.)
    • 1 TB gratis lagringsutrymme i OneDrive (molnlagring som Dropbox)
    • En kalender som även fungerar i mobila enheter
    • Office-program som fungerar i webbläsaren likt Google Docs
    • Skype for Business som lämpar sig för snabbmeddelanden och videokonferenser samt flera andra program

Är Microsoft 365 svårt att ta i bruk?

• Nej! Logga in på denna aktiveringssida, godkänn användningsvillkoren och klicka på knappen.
    • Ett dygn senare har du tillgång till systemet.

Se detaljerad hjälp flik för mera information

Var hittar jag "den nya webmailen"?

• På adressen www.helsinki.fi/office365 (en länk finns även i Flamma och på Mina studier-sidan).
    • Om det inte går att logga in, använd ditt användarnamn i formatet användarnamn@ad.helsinki.fi.
    • Lösenordet är detsamma som för universitetets övriga tjänster.
    • I mobila enheter rekommenderar vi användningen av e-postappen (mer om detta längre ner).

Hur kan man ladda ner Office-program på hemdatorn?

• Illustrerade instruktioner hittar du på denna instruktionssida.
    • Om du har problem med installationen: observera att supporten för Microsoft 365 tillhandahålls av Microsoft, inte av Helsingfors universitet.

Kan man få programmen på en iPad/mobiltelefon?

• Ja, du kan söka instruktionerna från Helpdesks sök, t.ex. iOS, Android
    • Vi rekommenderar att du installerar eventuella "for business" -versioner av appar.