VPN-portalen: Skyddad förbindelse med universitetet från en webbläsare

Genom VPN-portalen har du åtkomst till vissa tjänster som är begränsade till universitetsnätet från en webbläsare. Du kan också överföra filer mellan dina kataloger på mikronätet (AD) och den dator du använder.

För att använda VPN-portalen måste din webbläsare ha JavaScript aktiverad.

Tabs

Detaljerad hjälp

Att logga in på VPN-portalen:

• Gå till adressen https://www.vpn.helsinki.fi.
  • Logga in på portalen med din behörighet till mikronätet (AD).
    • Skriv ditt användarnamn i fältet Username (t.ex. rkeskiva)
    • Skriv ditt lösenord i fältet Password
    • Klicka på knappen Sign In

Portalens startsida

Tjänsterna på portalen är indelade i två grupper:

• Genom bokmärken (Web Bookmarks) kommer du till de tjänster som kan användas från en webbläsare.
  • Med hjälp av Filer (Files) kan du hantera dina kataloger på mikronätet (AD). Listan med tjänster ser lite annorlunda ut för de studerande och personalen.
  • Från Home-knappen kommer du till portalens startsida.
  • Från Help-knappen kommer du till denna instruktion.
  • Du loggar ut från portalen genom att klicka på knappen Sign Out.

Kom ihåg att alltid logga ut när du inte använder portalen!