Eduroam (iPad och iPhone)

Det finns en eduroam-profil som lätt kan installeras på en iOS-apparat. Efter att den installerats är den alltid automatiskt i användning. Profilen är en xml-fil, som kan innehålla olika inställningar. I iOS kan flera profiler installeras.

Tabs

Detaljerad hjälp

Inställning av eduroam

1. Starta Safari i iPad eller iPhone (du kan använda mobildataförbindelse.

2. Gå till adress cat.eduroam.org.
    Klicka på tangenten eduroam användare: ladda installationsprogram eduroam

3. På den lista som öppnas väljer du som hemorganisation Helsingfors universitet.
    Besökare från andra högskolor kan välja sin egen hemorganisation, ifall denna organisation är en del av eduroam-nätet.

4. Klicka på Apple iOS mobilenheter. Installationen startar automatiskt. Bekräfta att du vill ladda ner en eduroam-profil.

5. Nu har profilen laddat ner och du kan stänga Safari. Gå till InställningarProfil hämtad. Klicka på den och följ instruktionerna.

OBS! Skriv ditt användarnamn i formen anvandarnamn@helsinki.fi

6. Det visas ett sammandrag över inställningen av profilen, klicka på Klar.

7. Klicka på Inställningar> Wi-Fi och klicka i nätlistan på eduroam. Förbindelsen skapas och i fortsättningen är eduroam automatiskt i bruk.

Byta lösenord

Du måste återinstallera eduroam efter att HU lösenordet har bytts ut.
1) Ta bort eduroam-profilen från enheten genom att välja Inställningar > Allmänna > Profiler. Klicka på profilen och välj Ta bort profil. Knappa in enhetens lösenkod.
2) Installera om eduroam enligt instruktionerna ovan.