Hur läggs ett Office 365 konto till iPhone & iPad

OBS! Se nya instruktioner på finska

När du tar i bruk universitetets Office 365-tjänst på mobilenheter ger du samtidigt admin rätten att fjärrstyra enheterna i fråga. Vid behov kan admin tömma all data på enheten. Detta gäller både enheter som ägs av HU och enheter som du skaffat privat.

Admin aktiverar fjärraderingen endast när det finns en grundad anledning att misstänka att enheten har hamnat i fel händer (t.ex. blivit stulen) och om risken finns att viktig data hamnar i fel händer. Då kontrolleras identiteten på den person som begärt fjärradering. Det uppstår logguppgifter för de åtgärder som administratörerna genomför på enheten.

I iPhone och iPad kan Office 365-tjänsten användas antingen med webbläsaren Safari, Outlook-applikationen eller Mail- och Kalender-applikationerna i iOS. I denna instruktion finns information både om hur man ställer in ett konto som är anslutet till Mail-programmet. Denna instruktion är gjord för iOS 8 -versionen.