Xabber

Xabber är ett snabbmeddelandeprogram, med vilket du kan ansluta dig till de gruppdiskussioner (rum) som finns i universitetets jabber-tjänst. Du kan ladda Xabber i en android-telefon från Google Play – butiken.

Tabs

Detaljerad hjälp

När du laddat ned Xabber och startat det kan du definiera inställningarna.

Xabbers basinställningar

• Starta Xabber.
  • Klicka på Add account.
  • Fyll i följande fält:
    • Account Type: XMPP
    • Username: ditt eget anvandarnamn@chat.helsinki.fi
    • Password: lösenordet för ditt eget användarnamn.
  • Ta bort kryssen i punkterna:
    • Store passwords
    • Integration into system contacts.
  • Klicka på Add account -knappen Ditt konto har installerats i telefonen.

Anslutning till rum (diskussioner)

• Tryck på androids Menu-tangent i vyn Buddylist.
  • Klicka på Lägg till.

• Välj Join conference.
  • Fyll i inställningarna för rummet:
    • Multi User Chat server: rooms.chat.helsinki.fi
    • Conference: <rummets namn>
    • Nick: det namn som syns i rummet. Antagandet är ditt eget användarnamn, som vi rekommenderar att du använder.
    • Password: lösenord om det behövs
    • Join conference: om du väljer detta ansluts du till rummet. Annars läggs rummet bara till rumslistan.

• Klicka på Save conference.

Säkerhetsinställningar

I inställningarna för ditt eget jabber-konto ska ännu följande ändringar göras:

• Börja med att trycka på Menu-knappen i Androiden.
  • Välj Settings.
  • Välj på listan XMPP accounts.

En lista över jabber-konton öppnas.

• Välj ditt eget anvandarnamn@chat.helsinki.fi.

Du får fram en lista över inställningar för kontot. Bläddra ned på listan till punkten TLS/SSL Usage. Kryssa för inställningen Require TLS. Inställningarna är nu klara. Du kan gå tillbaka till huvudvyn genom att trycka på retur-knappen.