Popup-fönster öppnas inte (Mozilla Firefox, Windows)

SAP-systemet använder sig av popup-fönster. I webbläsaren Firefox är popup-fönster som standard blockerade och ett meddelande om att de behöver tillåtas kommer upp på skärmen. I användargränssnittet för SAP-systemet skymtar frågan snabbt förbi och försvinner direkt. I praktiken märker man av problemet genom att fakturor och PM inte öppnas.

Tabs

Detaljerad hjälp

Gör så här för att tillåta popup-fönster

• Välj Options i menyn Tools.

• Välj fliken Content.
  • Klicka på knappen Exceptions i slutet av raden Block pop-up windows.

• Skriv namnen på SAP-servrar en och en i fältet Address of web site i det fönster som öppnas och klicka på knappen Allow efter varje namn.
  • Adresserna till de SAP-servrar som ska läggas till är (observera https):
    • https://sapwww.it.helsinki.fi
    • https://saqwww.it.helsinki.fi
    • https://sadwww.it.helsinki.fi
    • https://saswww.it.helsinki.fi

• Avsluta med att trycka på Close.
  • Klicka på Close i fönstret Options