Software Center

Denna instruktion gäller Windows-enheter som underhålls centraliserat av universitetet.

På en Mac-dator som underhålls centraliserat av universitetet kan du själv installera program från Managed Software Center (anvisningar här).

Letar du efter program du ska installera på din hemmadator? De hittar du på Programdistributionen (instruktion).

Software center

Öppna Software Center på din dator på följande sätt:

• Klicka på förstoringsglaset. I sökfältet skriver du in software (1).
  • Sökresultatet öppnas (2).
  • Klicka på Software Center (3).
  •  Software Center öppnas. På bilden har fliken Applications valts.
  • Klicka på programikonen.
  • Du ser närmare uppgifter om det valda programmet.
    • Vid punkt (1) finns en kort beskrivning av programmet.
    • Punkt (2) visar bl.a. uppskattad installationstid och uppgifter om en omstart av datorn kommer att behövas.
  • Du kan installera programmet genom att klicka på Install (3).
  • Installationen startas.
  • Installationen är klar. Det är möjligt att ta bort en del program genom att klicka på Uninstall.
  • Nya program syns med markering i ett par dagar.
  • Senare kommer du att på fliken Installation status (1) se de program som installerats via Software Center. Status-fältet (2) visar om installationen har lyckats.
  • Inställningarna i punkten Options spelar just ingen roll för slutanvändaren i praktiken. Men genom att klicka på Sync Policy kan du ändå granska om nya inställningar riktas mot din dator. Funktionen är långsam!